Mitrović i Skenlan o trasi auto-puta kroz Brčko distrikt

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se sa prvim zamjenikom visokog predstavnika i supervizorom za Brčko distrikt Majklom Skenlanom.

Na sastanku je razgovarano o izgradnji auto-puta Sarajevo – Beograd, odnosno rješavanju problema odabira dijela trase koja prolazi kroz Brčko distrikt.

- Reklama -

U narednim danima Ministarstvo će sa supervizorom za Brčko Skenlanom preduzeti aktivnosti da se ove trase auto-puta kroz Brčko distrikt usaglase kako bi se nastavilo sa daljim aktivnostima na izgradnji dionice Sarajevo – Beograd.

Takođe, predmet razgovora bila je i tačka dnevnog reda sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj se treba donijeti odluka o pokretanju pregovora radi zaključivanja sporazuma o rekonstrukciji mosta Brčko-Gunja i daljim aktivnostima kako bi se došlo u fazu same rekonstrukcije mosta koji je obustavljen za saobraćaj teretnih vozila 2019. godine.

Uporedne aktivnosti teku i na rekonstrukciji Luke Brčko te deminiranju desne obale rijeke Save, što je neophodno kako bi se Luka Brčko stavila u funkciju u punom kapacitetu, a sve u interesu privrede i stanovništva Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime