spot_img
spot_img

Mirsad Keserović, sekretar Odbojkaškog kluba Mladost: Ne ide bez podrške

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Brčanska Mladost godinama je bila sinonim za odbojku u BiH. Međutim, porazom u posljednjem kolu od bijeljinskog Radnika, ekipe koja je u usponu (simbolično), “crveno-bijeli” su se nakon 12 godina u eliti vratili u Prvu ligu Republike Srpske.

U periodu najveće slave klub iz Brčkog je osvojio sedam titula šampiona i osam pehara namijenjenih pobjedniku Kupa BiH, te je 11 puta bio najbolji u Kupu Republike Srpske. Alfa i omega Mladosti Mirsad Keserović, zvanično sekretar kluba, za “Glas Srpske” otkriva kako je klub završio u nižem rangu.

– Usljed ne baš najboljih prilika u brčanskom sportu došlo je i do pada nekih klubova, tako je i Mladost ispala iz Premijer lige. Nismo imali podršku Vlade Brčko distrikta, za razliku od prethodnih godina. Prošle i ove sezone smo igrali evropska takmičenja, za koja nismo dobili nikakva sredstva, pa smo upali “u minus”. Iako nam je bilo obećano da ćemo dobiti novac za odigravanje evropskih mečeva, 60.000 KM, to se nije dogodilo. Tu smo finansijski pali. U jednom periodu bili smo blizu odluke da napustimo takmičenje usred sezone, jer nismo imali nikakvih uslova. Gledajte, u Brčkom je više od deset klubova ugašeno, od Fudbalskog kluba Jedinstvo, koje je postojalo gotovo 100 godina, do rukometnih klubova, tako da smo i mi bili u baš teškoj situaciji. Dosta igrača nam je otišlo. Probali smo sa mlađim igračima, praktično kadetima i pionirima da se izvučemo, ali nismo uspjeli opstati – rekao je Keserović.

Iskusni operativac istakao je da u četvrtak u klubu imaju sastanak na kojem će biti dogovorena strategija za naredni period, odnosno narednu takmičarsku sezonu u kojoj će Mladost pokušati da se ekspresno vrati u elitu.

– Imamo dobre mlađe kategorije. Pioniri i kadeti su prvaci Republike Srpske i BiH. Pokušaćemo uz najbolje izdanke naših mlađih kategorija, te još dva, tri starija, iskusnija igrača da se vratimo, ako uspijemo, naravno, da poredamo ove stvari kako treba. Šestorica tih naših klinaca su igrali Ligu šampiona, tako da su stekli određeno iskustvo. Svjesno smo negdje ispali u niži rang, jer nismo imali rješenja. Jesmo bili najuspješniji na ovim prostorima i u regiji, pali jesmo, ali pali su i veći klubovi od nas. Probaćemo se konsolidovati i vratiti se na stare staze slave – poručio je Keserović.

“Pakleno” stanje u sportu Brčkog

U Mladosti i dalje najveću pomoć i podršku očekuju od Vlade Brčko distrikta. Situacija u gradskim klubovima je katastrofalna, poručuju iz Mladosti.

– Valjda će se situacija u gradu promijeniti, jer ovo sad što se dešava u distriktu, odnosno brčanskom sportu, to je stvarno “pakao” – istakao je Keserović.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img