spot_img
spot_img

Мирослав Гаврић именован за шефа Канцеларије координатора Брчко дистрикта у Сарајеву

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Проф. др Мирослав Гаврић именован је за новог шефа Канцеларије координатора у Савјету министара БиХ у Сарајеву. Данас је присуствовао сједници Колегијума Владе Брчко дистрикта БиХ гдје је као новоизабрани шеф представљен члановима Владе те је одржао састанак са градоначелником Брчко дистрикта БиХ Синишом Милићем.

На мјесто шефа Канцеларије координатора Брчко дистрикта БиХ у Савјету министара БиХ Мирослав Гаврић ступио је 18. новембра. Ова канцеларија као стални орган управе у Савјету министара БиХ надлежна је за заступање Брчко дистрикта БиХ у Савјету министара БиХ, као и за успостављање сарадње и координацију Брчко дистрикта БиХ са институцијама Босне и Херцеговине, међународним организацијама и амбасадама с циљем осигуравања да се интереси Дистрикта као институције БиХ и јединице локалне самоуправе, а која је успостављена у складу са Коначном арбитражном одлуком и Статутом Брчко дистрикта БиХ, признају и штите.

Мирослав Гаврић рођен је 15. јануара 1971. године у Брчком гдје је завршио основну и средњу школу. Дипломирао је 1997. године на Одсјеку за психологију на Филозофском факултету у Новом Саду. Постдипломске студије наставио на Универзитету Умеа у Шведској и Универзитету у Сарајеву гдје је магистрирао дјечју и адолесцентну психијатрију и психологију 2005. године. Докторирао је 2008. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, гдје је био запослен као професор у научној области Социјалне и организационе психологије. Обављао је и више функција у институцијама Брчко дистрикта БиХ. Од 2008. до 2011. године био је посланик у Скупштини Брчко дистрикта БиХ, а од 2011. до 2012. године обављао је функцију градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img