spot_img
spot_img

Милица Ђокић из КК “Лавови” Брчко међу 10 најперспективнијих младих спортиста Републике Српске

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На традиционалном 67. Избору најбољих спортиста Републике Српске у организацији дневног листа “Глас Српске”, капитен женске сениорске, јуниорске и кадетске селекције Кошаркашког клуба “Лавови” Брчко Милица Ђокић проглашена је за једног од 10 најперспективнијих младих спортиста Републике Српске, а као једина из кошаркашког спорта.

Стручним жиријем предсједавао је селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић, а церемонија додјеле награда, плакета и признања најбољим спортистима одржана је у Банском двору у Бањалуци.

“Ако на неке друге начине не доприносим спорту Републике Српске, драго ми је да могу да учествујем бар у избору најбољег спортисте. Година на измаку била је изузетно изазовна, због пандемије која нас још преокупира, тако да сав успјех који спортисти постижу у цијелом свијету заслужују респект”, рекао је, између осталог, господин Светислав Пешић.

Милици је плакету и једнократну стипендију за до сада постигнуте успјехе и резултате уручила Соња Давидовић, министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

„Перспективни спортисти су будућност Републике Српске и овим признањима желимо да их мотивишемо да напредују, труде се и остварују што боље резултате, да би кроз коју годину играли значајну улогу на спортским теренима широм Европе и на најбољи начин представљали Републику Српску“, рекла је министар Давидовић.

Прије свечане церемоније у Банском двору, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић, уприличила је у свом кабинету пријем за перспективне младе спортисте у Републици Српској за ову годину.

“Мени је заиста велика част и задовољство што сам баш ја изабрана међу 10 најперспективнијих младих спортиста. Организација читавог догађаја је била супер, и пријем у Министарству и касније додјела награда у Банском двору. Мало сам имала трему, јер нисам до сада присуствовала оваквим свечаностима, али упознала сам дивне људе, које нисам имала прилике да упознам раније. Разговарали смо о томе како они раде, гдје тренирају, шта су до сада урадили, сазнала сам много тога новог. Упознала сам господина Пешића, имала сам прилику да причам са њим, то је за мене стварно велико! Захваљујем се свом клубу и Кошаркашком савезу РС јер без њих ни ја не бих била овдје”, каже Милица.

На Милицине успјехе су навикли сви они који прате рад Кошаркашког клуба “Лавови”. Сигурно је да ћемо од ове младе дјевојке доживјети још пуно успјеха и радосних вијести. Ипак, треба се носити са тим.

“Некад буде терет, да. Понекад ми не буде добар дан и почнем да гријешим, а људима буде чудно што ја гријешим. Ко није на терену и посматра са трибина, не зна како је нама на паркету. Међутим, желим да нагласим да је моја породица, моји родитељи, стварно ту за мене, не стварају ми никакав притисак, само су ми велика подршка. Клуб и тим такође. Мислим да сам ја сама себи највећи критичар, у ствари”, каже најперспективнија млада спортисткиња из Брчког.

“Честитамо нашем капитену и желимо јој да настави даље још боље и да и даље буде синоним успјеха нашег клуба. Ми смо стварно с разлогом поносни на њу. На адресу нашег клуба, поводом овог заиста великог признања, стигла је и честитка од Кошаркашког савеза Републике Српске и предсједника господина Александра Ђурђевића, те им се захваљујемо на томе”, истакао је Бошко Вукадиновић, предсједник КК “Лавови” Брчко.

Љубитељи и поштоваоци кошарке могу Милицу и женску сениорску екипу, гледати на паркету већ у суботу, гдје у оквиру осмог кола Премијер лиге БиХ играју са екипом “Леотара” из Требиња. Утакмица се игра у дворани Техничке школе у Брчком, са почетком у 18:00 часова, а улаз је слободан.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img