spot_img
spot_img

Milić: Zvizdić pravi problem tamo gdje ga nema

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić komentarisao je danas ponovni poziv zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvidića za raspoređivanjem NATO trupa na prostoru Brčkog.

“Žao mi je što se gospodin Zvizdić, umjesto da se angažuje na postizanju rješenja za političku krizu na nivou BiH, na bazi dogovora i kompromisa predstavnika tri naroda, što je jedino održivo, odlučio da problem pravi i tamo gdje problema nema”, kaže Milić.

“Ne postoji ni jedan razlog za raspoređivanje NATO ili bilo kojih drugih vojnih trupa na prostoru distrikta Brčko. Može gospodin Zvizdić, privatno, imati razne fetiše, da se pretvara da je generalni sekretar NATO-a ili čak Napoleon, i kao takav izdaje različite komande, ali mora uvažiti zajednički stav najviših zvaničnika tri konstitutivna naroda u Brčkom, da je apsolutno nepotrebno i kontraproduktivno, suprotno svim objektivnim procenama, domaćim i stranim, Brčko proglašavati neuralgičnom tačkom u koju treba stacionirani vojne trupe”, dodaje predsjednik brčanske Skupštine.

“Umjesto toga, pozivam gospodina Zvizdića da sa parlamentarnom delegacijom posjeti distrikt Brčko i uvjeri se u stvarno stanje na terenu”, zaključio je Milić.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img