Milić zaposlio Ismeta Dedeića

Kako nula49.com nezvanično saznaje, ovih dana spremljen je “Ugovor o obavljanju posebnih poslova”, popularni Ugovor o djelu, po kome gradonačelnik Siniša Milić zapošljava Ismeta Dedeića, svog bivšeg savjetnika oko čijeg je otpuštanja svojevremeno nastala politička kriza u Distriktu.

Na novom radnom mjestu Dedeić će, stoji u ugovoru, vršiti analizu propisa kojima se uređuje rad organa javne uprave u segmentu planiranja izgradnje, učestvovati u sačinjavanju akata za osnivanje Zavoda za izgradnju i planiranje Brčko distirkta, ali i obavljati i druge stručne i administrativne poslove po nalogu zamjenika gradonačelnika.

- Reklama -

Za sve ove poslove, gospodin Dedeić primaće pozamašnu naknadu u iznosu od 2.500,00 KM mjesečno. Ugovor za sada predviđa 6 mjeseci rada, a da li će biti produžen ostaje da se vidi.

Podsjećamo, sredinom oktobra prošle godine, gradonačelnik Siniša Milić smijenio je svog savjetnika, Ismeta Dedeića sa te funkcije, nakon čega je nastala ozbiljna politička kriza u Brčko distriktu.

Milić je tada svoju odluku branio odlukama koje je, kako je rekao, Dedeić donosio iza njegovih leđa.

“Ako je povjerenje narušeno i ako savjetnik radi protiv interesa gradonačelnika i Vlade u cjelini, mislim da je neprimjereno da bude na toj poziciji,” rekao je tada Milić.

Čini se da su se interesi ponovo poklopili, jer je Ismet Dedeić ponovo u Vladi, iako ne na istoj poziciji.

U Brčko distriku, čini se, ima posla za sve, pa i za penzionere.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime