Milić: Vlada o rebalansu budžeta naredne sedmice

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je danas Srni da bi Vlada Brčko distrikta trebalo početkom naredne sedmice da razmatra rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od oko 13 miliona KM.

Milić je istakao da će najveći dio sredstava rebalansa biti utrošen za subvencije preduzećima i preduzetnicima za očuvanje radnih mjesta – 3.000.000 KM, dok će 1.000.000 KM biti predložen kao jednokratna pomoć licima na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

“Dodatnih 1,5 miliona KM u rebalansu namijenjeno je za isplatu 20 odsto podsticaja u poljoprivredi za 2019. godinu”, rekao je Milić.

Gradonačelnik Brčkog najavio je da bi, prema dogovoru o sadržaju rebalansa, dio sredstava trebalo da bude utrošen i za infrastrukturno opremanje objekta i novo zapošljavanje u obdaništu u mjesnoj zajednici Ilićka, kao i izgradnju obdaništa u mjesnoj zajednici Broduša jedan.

“Uz obezbjeđenje dodatnih sredstava za dovršetak rekonstrukcije Zanatskog centra, kao i nabavku i uređenje hortikulture na nastavku Bulevara mira, biće predložen i grant od 50.000 KM za liječenje trogodišnje devojčice Sare Maksimović”, pojasnio je Milić.

On je dodao da bi, u dogovoru sa rukovodstvo brčanske Skupštine, rebalans budžeta trebalo da se nađe pred brčanskim parlamentom na vanrednoj sjednici tokom sedmice.

 

 

 

(srna)

1 komentar

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime