Milić: Ubijeđen sam da će ovaj budžet podržati više od 19 poslanika - nula49.com
spot_img
spot_img

Milić: Ubijeđen sam da će ovaj budžet podržati više od 19 poslanika

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta na dnevnom redu je budžet za 2024. godinu u iznosu od 398,9 miliona KM.

Prijedlog budžeta distrikta za 2024. godinu iznosi 398,9 miliona KM, od čega su 92 miliona KM prenesena iz kapitalnog budžeta za 2021, 2022. i 2023. godinu, dok kapitalni budžet za 2024. iznosi 28 miliona KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da sve upućuje na to da postoji kvalifikovana većina za usvajanje budžeta.

“Ubijeđen sam da će ovaj budžet dobiti podršku ne samo devetnaest, nego više poslanika, budući da imamo jedan konstruktivan pristup da se o tačkama dnevnog reda glasa isključivo u odnosu na sadržaj materijala koji je pred poslanicima”, rekao je Milić.

Predsjedavajući skupštinske komisije za budžet Srđan Blažić ranije je rekao da su 30 miliona KM sredstva namijenjena za socijalna i druga davanja kroz Odjeljenje za zdravstvo i Odjeljenje za obrazovanje Vlade distrikta.

“Važno je napomenuti da je u ovom prijedlogu budžeta planirano povećanje plata za pet odsto što je u skladu sa dogovorom sa Sindikatom distrikta. Na ovaj način
osnovica za obračun plate će sa 700 biti povećana na 735 KM”, pojasnio je Blažić.

Skupština će na vanrednoj sjednici po hitnom postupku razmatrati i usvajati Nacrt zakona o izvršenju budžeta za iduću godinu, izmjenu Zakona o platama i naknadama u organima javne uprave i institucijama distrikta kao i izmjene i dopune Zakona o hartijama od vrijednosti.

Na dnevni red vanredne sjednice uvrštena je i tačka koja se odnosi na davanje saglasnosti na revidirani poslovni plan Javnog preduzeća “Luka Brčko”, kao i odluka o visini stope poreza na nekretnine u Brčko distriktu za narednu godinu.

Početak sjednice zakazan je za 9.00 časova.

Po završetku vanredne, biće održan drugi nastavak 53. redovne sjednice, saopšteno je iz Skupštine Brčko distrikta.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img