spot_img
spot_img

Milić u posjeti Stevandiću: O zajedničkim projektima u Brčko distriktu

spot_img
spot_img

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske dr Nenad Stevandić razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednikom Skupštine Brčko distrikta Sinišom Milićem o zajedničkim projektima koji će koristiti svim građanima Distrikta Brčko, kao i o koordinaciji zajedničkih politika unutar Distrikta za koje Republika Srpska ima nadležnosti. Sastanku je, takođe, prisustvovao i Dražen Vrkavčević, poslanik u Skupštini Brčko distrikta.

Na sastanku su sagovornici pozdravili zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Federacije, što predstavlja snažnu političku poruku i još jedan korak u deeskalaciji i normalizaciji odnosa, te da i sam Distrikt Brčko mora pratiti saradnju dvije vlade i da učestvuje na narednim zajedničkim sjednicama.

Predsjednici Stevandić i Milić složili su se da se rad Kancelarije Vlade Republike Srpske u Distriktu Brčko mora unaprijediti i da bude od koristi ne samo građanima sa entitetskim državljanstvom, već i institucijama samog distrikta.

Obraćajući se medijima nakon sastanka predsjednik Stevandić rekao je da Distrikt Brčko predstavlja primjer dobrog unutrašnjeg dijaloga i dogovora, te da, kao rezultat toga, tamo ima najmanje političkih kriza i da se taj primjer može prenijeti na nivo BiH.

„Brčko Distrikt je kondominijum u zajedničkom vlasništvu Republike Srpske i Federacije i postoje mnogi zajednički projekti od interesa za sve narode koji tamo žive i Republika Srpska će nastaviti biti vidljiv faktor kroz unapređenje raznih procesa, kao što je i ubrzanje projekta izgradnje auto-puta koji će imati veliki značaj za Brčko“, rekao je Stevandić novinarima.

On je naglasio da se problemi postepeno rješavaju i podsjetio da je prije dva mjeseca direktor bolnice Brčko potpisao sporazum sa UKC u Banjaluci kojim je omogućeno brže i lakše liječenje pacijenata i dodao da će se nastaviti sa radom na poboljšanju privrednog ambijenta i kvalitetu života svih građana Distrikta.

Predsjednik Milić naglasio je potrebu za koordinacijom Brčko distrikta i Republike Srpske, pogotovo kad su u pitanju zakoni koji se direktno primjenjuju u Distriktu Brčko, a tiču se državljana Republike Srpske.

„Zahvaljujući angažmanu i Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske usvojen je zakon koji je izjednačio prava višečlanih porodica koje žive u Distriktu Brčko kad je u pitanju pružanje jednokratne pomoći“, rekao je Milić novinarima i dodao da se zahvalio svom rukovodstvu Republike Srpske na organizaciji zajedničke sjednice dva entiteta koja će da doprinese stabilizaciji odnosa i u samom Distriktu.

Predsjednik Stevandić najavio je uzvratnu posjetu Skupštini Brčko distrikta.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img