spot_img
spot_img

Милић у посјети Стевандићу: О заједничким пројектима у Брчко дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Народне скупштине Републике Српске др Ненад Стевандић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Скупштине Брчко дистрикта Синишом Милићем о заједничким пројектима који ће користити свим грађанима Дистрикта Брчко, као и о координацији заједничких политика унутар Дистрикта за које Република Српска има надлежности. Састанку је, такође, присуствовао и Дражен Вркавчевић, посланик у Скупштини Брчко дистрикта.

На састанку су саговорници поздравили заједничку сједницу влада Републике Српске и Федерације, што представља снажну политичку поруку и још један корак у деескалацији и нормализацији односа, те да и сам Дистрикт Брчко мора пратити сарадњу двије владе и да учествује на наредним заједничким сједницама.

Предсједници Стевандић и Милић сложили су се да се рад Канцеларије Владе Републике Српске у Дистрикту Брчко мора унаприједити и да буде од користи не само грађанима са ентитетским држављанством, већ и институцијама самог дистрикта.

Обраћајући се медијима након састанка предсједник Стевандић рекао је да Дистрикт Брчко представља примјер доброг унутрашњег дијалога и договора, те да, као резултат тога, тамо има најмање политичких криза и да се тај примјер може пренијети на ниво БиХ.

„Брчко Дистрикт је кондоминијум у заједничком власништву Републике Српске и Федерације и постоје многи заједнички пројекти од интереса за све народе који тамо живе и Република Српска ће наставити бити видљив фактор кроз унапређење разних процеса, као што је и убрзање пројекта изградње ауто-пута који ће имати велики значај за Брчко“, рекао је Стевандић новинарима.

Он је нагласио да се проблеми постепено рјешавају и подсјетио да је прије два мјесеца директор болнице Брчко потписао споразум са УКЦ у Бањалуци којим је омогућено брже и лакше лијечење пацијената и додао да ће се наставити са радом на побољшању привредног амбијента и квалитету живота свих грађана Дистрикта.

Предсједник Милић нагласио је потребу за координацијом Брчко дистрикта и Републике Српске, поготово кад су у питању закони који се директно примјењују у Дистрикту Брчко, а тичу се држављана Републике Српске.

„Захваљујући ангажману и Владе и Народне скупштине Републике Српске усвојен је закон који је изједначио права вишечланих породица које живе у Дистрикту Брчко кад је у питању пружање једнократне помоћи“, рекао је Милић новинарима и додао да се захвалио свом руководству Републике Српске на организацији заједничке сједнице два ентитета која ће да допринесе стабилизацији односа и у самом Дистрикту.

Предсједник Стевандић најавио је узвратну посјету Скупштини Брчко дистрикта.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img