Milić: Sve u šta smo ulagali u naselju Ilićka služi svrsi

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić i šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić obišli su danas, sa rukovodstvom Mjesne zajednice Ilićka, infrastrukturne projekte koji su realizovani u protekom periodu u ovom naselju.

Gradonačelnik Milić je prilikom obilaska obdaništa, gdje su u toku završni radovi, istakao da je Ilićka jedna od najmlađih i najvećih mjesnih zajednica u distriktu sa velikim brojem djece za koju je izgrađena škola, te da će uskoro svečano biti otvoreno i obdanište.

Obdanište je kapaciteta 100 djece i u ovom objektu će biti smještena centralna kuhinja za potrebe svih objekata Javne ustanove Obdanište “Naša djeca”.

Milić je podsjetio da je objekat rađen uz pomoć Vlade Republike Srbije koja je za te namjene donirala 500.000 evra, odnosno na osnovu Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između Republike Srpske i Republike Srbije, kao i sredstvima iz budžeta Brčko distrikta.

“U proteklom periodu mnogo je uloženo na prostoru Mjesne zajednice Ilićka od izgradnje kružnog toka do sportskih igrališta. Sve ono u šta smo ulagali ovdje služi svojoj svrsi”, rekao je Milić novinarima.

On je dodao da slijedi period realizacije više značajnih projekata na cijelom prostoru distrikta.

Predsjednik Mjesne zajednice Ilićka Damjan Dundžić rekao je da su svi do sada realizovani infrastrukturni projekti doprinjeli kvalitetnijem životu stanovnika te mjesne zajednice.

„Mogu da kažem sve pohvale za saradnju sa vlastima u proteklom periodu. Kada bi se nastavilo i ubuduće ne možemo biti nezadovoljni“, dodao je Dundžić.

Predsjednik Fudbalskog kluba Ilićka Dalibor Šarenac rekao je da očekuje da će Vlada distrikta u narednoj godini omogućiti nastavak izgradnje stadiona tog kluba da bi mogao da stekne uslove da igra u većem rangu.

Član Upravnog odbora Omladinskog pogona Ilićka Vedran Jovičić podsjetio je da je, zahvaljujući podršci vlasti te zalaganjem članova Udruženja Ilićka dobila Balon salu na parceli mjesnog stadiona.

„Mi smo svi aktivno učestvovali i cilj nam je da pomognemodjeci koja treniraju da imaju adekvatne uslove“, dodao je Jovičić

Neposredan povod današnje posjete naselju Ilićka bila je i svečanost povodom osveštanja novih prostorija za rad Kulturno umjetničkog društva „Ilićka“.

„Dugujemo zahvalnost Vladi Brčko distrikta, a posebno gradonačelniku koji se zauzeo da dobijemo ove prostorije koje su nam bile toliko neophodne“, zaključio je Jovan Savić, predsjednik KUD „Ilićka“.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime