spot_img
spot_img

Милић: Што прије усвојити закон о играма на срећу у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине дистрикта Брчко Синиша Милић затражио је на посљедњој сједници Скупштине што хитније усвајање закона о играма на срећу у дистрикту како би се ова дјелатност коначно ставила под контролу.

Незамисливо је да су на примјер приређивачи игара на срећу клађењем у Посавском кантону регистровали промет од 22 милиона марака у 2020. години, док је у дистрикту тај промет износио свега 630.000 марака, а свједоци смо свакодневног отварања нових кладионица – рекао је Милић Срни.

Он је упитао гдје је завршила милионска разлика између стварних и наплаћених прихода по основу приређивања игара на срећу.

– То је задатак којим треба што хитније да се позабаве надлежни органи а нарочито због информација о постојању илегалних кладионица које немају ама баш никакве дозволе за рад или имају једну фискалну касу на два или више објеката – истакао је Милић.

Он се заложио за формирање посебне Управе за игре на срећу због важности ове дјелатности и великих прихода који се остварују по том основу.

– Такође, незамисливо је да такви објекти постоје у близини школа и вјерских објеката и то се мора ријешити кроз нови закон – рекао је Милић.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img