spot_img
spot_img

Милић: СНСД остварио убједљиву побједу у Брчком

spot_img
spot_img

Предсједник општинског одбора СНСД-а Брчко и кандидат те странке за Народну Скупштину Републике Српске из изборне јединице шест Синиша Милић рекао је данас на конференцији за медије овог одбора да је СНСД у дистрикту остварио најубједљивију побједу на протеклим општи изборима те се захвалио грађанима на указаном повјерењу.

Милић је рекао да је према непотпуним и резултатима њиховог изборног штаба кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик освојио 7008 гласова у Брчко дистрикту, док је кандидат опозиције за ову позицију Јелена Тривић освојила 5232 гласа.

Када је у питању кандидат за члана Предсједништва БиХ, истакао је Милић, Жељка Цвијановић је добила повјерење 7347 бирача, а Мирко Шаровић добио је повјерење 4522 бирача.

Милић је рекао да је листа СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске освојила је 4607 гласова, док је листа за Парламентарну скупштину БиХ добила 4758 гласова.

„Према анализи, наше листе су освојиле више гласова него већина већих српских политичких листа заједно и то је доказ изборног успјеха СНСД-а“, истакао је Милић.

Он је додао да највећи утисак из изборне ноћи оставило Бореновићево проглашење наводне побједе кандидата ПДП-а и СНСД-а и у Брчком и то у тренутку када ниједан изборни штаб српских политичких партија на простору дистрикта укључујући и ПДП није имао такве податке те да је то доказ унапријед смишљеног сценарија.

„Подаци који су долазили говорили су о убједљивој предности господина Милорада Додика. Још један доказ изборног успјеха СНСД-а јесте и тај да су кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну Скупштину БиХ остварили најбољи резултат од свих кандидата који су се кандидовали кроз изборне јединице“, појаснио је Милић.

Кандидат ОО СНСД-а Брчко за Парламентарну Скупштину БиХ из изборне јединице два Срђан Блажић рекао је да листа СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у овом тренутку има освојених 35 одсто гласова те да је то најбољи остварени резултат у поређењу са претходним изборима.

Блажић је истакао да ће листа СНСД-а у Брчком добити око 38 одсто гласова што је поновљен резултат од прије четири године и да је то други најбољи резултат од када СНСД излази на опште изборе у Брчко дистрикту.

„Резултат који је СНСД остварио на простору Брчко дистрикта додатно нас је мотивисао да наставимо свој рад на процесима који ће бити на добробит свих грађана дистрикта“, поручио је Блажић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img