spot_img
spot_img

Милић: Шаровић открио мотив постизборних дешавања

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Лидер СДС-а Мирко Шаровић открио је у изјави за федералне медије праве мотиве постизборних дешавања у Републици Српској – склањање са политичке сцене предсједника СНСД-а Милорада Додика, изјавио је данас предсједник СНСД-а у Брчком Синиша Милић.

Милић је нагласио да је Шаровић тиме потврдио да све ово што се дешава нема везе ни са каквим, наводним, изборним неправилностима.

“Ово је класични примјер такозваних обојених револуција које имају за циљ обрачун са неподобним лидерима и политикама, који се не могу уклонити демократским путем, вољом народа, већ изазивањем хаоса”, категоричан је Милић.

Он је рекао да су се и грађани Брчког увјерили у стварне намјере ПДП-а када је њихов лидер Бранислав Бореновић, два часа након затварања биралишта, прогласио побједу Јелене Тривић у Брчком, иако је и локални ПДП имао податке о великој и недостижној предности кандидата СНСД-а за предсједника Српске Додика, што се на крају и потврдило.

“Како год, треба радити на превазилажењу друштвених подјела и смиривању ситуације јер сам увјерен да се огроман број присталица и ПДП-а и СДС-а не слаже са промјеном политичког курса Републике Српске, односно одустајањем од националних политичких интереса, што је крајњи циљ ових дешавања, а што потврђује и петиција великог броја интелектуалаца из Србије и свијета, који су подржали изборну вољу Републике Српске”, указао је Милић.

Милић сматра да су се експоненти таквог сценарија, Бореновић, Шаровић и остали, уствари, одметнули од чланства ПДП-а и СДС-а и народа Републике Српске.

“Зато сам сигуран да би успостављање сарадње са патриотски опредијељеним кадровима ПДП-а и СДС-а, који су окренули леђа Бореновићу, Шаровићу и осталима, односно препознали њихову стварну намјеру, могло помоћи успостављању јединства у Републици Српској и очувању одговорне националне политике”, сматра Милић.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img