Milić sa rukovodstvom firme „Termoelektro“ o poboljšanju poslovnog ambijenta u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić posjetio je danas rukovodstvo firme „Telmoelektro“ u Brčkom, preduzeće koje je osnovano 1997. godine, a koje pruža kompletnu uslugu od inženjeringa i izrade projekata do organizacije na samom gradilištu.

Riječ je o preduzeću za inženjering, izgradnju, projektovanje, proizvodnju vanstandardne opreme, remont i održavanje energetskih i industrijskih postrojenja. Ova firma, sa sjedištem u Brčkom, zapošljava 300 radnika, a u cjelokupnoj grupaciji sa preduzećima u Zenici, Bosanskom Brodu, Loparama, Bijeljini, Gunji i u Njemačkoj oko 600 radnika.

Na sastanku je razgovarano o modelima i načinima za poboljšanje cjelokupnog poslovnog ambijenta na području Distrikta sa akcentom na zadržavanje radnika na prostoru lokalne zajednice, što je zajednički cilj kako realnog sektora tako i Vlade Brčko distrikta BiH.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je neophodnost zajedničkog djelovanja za stvaranje ambijenta za privredni razvoj i izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog poslovanja „Termoelektra“ i odličnim referencama koje potvrđuje njihova dominantna uloga u termoelektranama Ugljevik, Gacko, Kakanj, Tuzla i Stanari te rafinerijama nafte Bord i ulja Modriča, „Arcelor Mital“, Zenica, i „Soda so“, Lukavac.

Predsjednik Uprave Ilija Stjepanović predstavio je gradonačelniku ciljeve grupacije o proširenju poslovanja na području Brčko distrikta BiH te predložio smjernice za poboljšanje poslovnog ambijenta u ovoj lokalnoj zajednici. Na sastanku je dogovorena dalja komunikacija i naredni sastanci sa proširenom grupom saradnika i donosiocima odluka u Brčkom.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime