spot_img
spot_img

Милић разговарао са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ

spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић данас је одржао састанак са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ амбасадором Брајаном Агелром с којим је разговарао о актуелним политичким приликама у Брчком и сарадњи с Мисијом.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да је сарадња овог законодавног тијела у Дистрикту и ОЕБС-а добра те да је озваничена и Меморандумом о разумијевању.

Милић је напоменуо да је ОЕБС пружио подршку у доношењу Закона о спречавању сукоба интереса у Дистрикту који је усклађен с међународним стандардима, као и у изради комуникационе стратегије Скупштине Брчко дистрикта за период 2023–2025. година.

„Донијели смо низ системских закона, као што је Закон о буџету којим смо уредили област додјеле грантова невладином сектору. Треба направити добар основ доношењем кључних прописа како би могли функционисати након одласка ОХР-а. Ми смо мултиетничко друштво које, иако није заштићено од утицаја прилика у БиХ, функционише по принципу договора, јер смо свјесни, а и пракса је показала, да договор нема алтернативу. Ипак, мислим да ће нам у перспективи када ОХР оде бити неопходан технички ангажман других међународних организација“, закључио је предсједник Милић.

Убрзан приступ БиХ Европској унији, сматра Милић, једно је од рјешења за превазилажење тренутне ситуације у БиХ.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img