spot_img
spot_img

Милић: Пријава против СНСД-а покушај скретања пажње са озбиљних проблема

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког Синиша Милић изјавио је данас Срни да пријава против њега и СНСД-а због наводног кршења Изборног закона представља покушај скретања пажње са много озбиљнијих проблема у изборном процесу у дистрикту.

Милић је рекао да иза ове пријаве стоје они који желе да прикрију куповину гласова на терену, као и манипулације бројем бирача који ће гласати путем поште.

“Како другачије објаснити да смо 2016. године имали 2.000, а сада 5.000 бирача који су регистровани за гласање тим путем?”, питао Милић.

Он је позвао надлежне институције, како оне који спроводе изборе, тако и репресивне органе, да што хитније провјере ове информације.

“Многима смета рејтинг СНСД-а и политика коју водимо, и у томе треба тражити мотиве ове пријаве”, самтра Милић и пита зашто предмет пријаве нису и други билборди у граду.

Он је истакао да као градоначелник у складу са Статутом и законом о Влади има право на јавне иступе, у складу са функцијом и пословима које обавља, а да за спорни билборд нису кориштена јавна средства.

Транспаренси интернешнал је поднио пријаве Централној изборној комисији БиХ због преурањене изборне кампање, будући да су актуелни градоначелници Брчког и Бијељине, који су поново кандидати на локалним изборима, већ истакли билборде у својим градовима.

 

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img