Милић предложио исплату једнократне новчане помоћи радницима управе - nula49.com
spot_img
spot_img

Милић предложио исплату једнократне новчане помоћи радницима управе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић, у консултацијама са најодговорнијим представницима Владе, предложио је да се ради превазилажења генералног штрајка радника управе свим запосленима са средњом стручном спремом и нижим квалификацијама из ребаланса буџета исплати једнократна новчана помоћ у износу од 300 КМ.

„На тај начин била би настављена процедура усвајања нових закона о платама која предвиђа повећање плате за све запослене од пет одсто, плус пет одсто од наредне године, с тим што би се на овај начин реаговало на оправдан захтјев Синдиката да се додатно заштите радници с најнижим примањима“, рекао је Милић.

Он је додао да би тиме био испуњен и највећи дио захтјева Синдиката, док би се преостала отворена питања рјешавала кроз колективне уговоре.

Предсједник Скупштине је нагласио да је у контакту с предсједником Синдиката Брчко дистрикта Игором Бабићем и изразио увјерење да ће на састанку синдикалног руководства бити прихваћен овај предлог и повучена одлука о генералном штрајку.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img