Milić posjetio Sajam šljive u Osečini

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić posjetio je Sajam šljive u opštini Osečina, Republika Srbija, koji je otvorio ministar poljoprivrede Vlade Srbije Branislav Nedimović.

Ovaj sajam ima trinaestogodišnju tradiciju, a posjeta gradonačelnika Milića i delegacije proizvođača šljive iz Brčkog nastavak je saradnje sa ovim gradom u Srbiji. Riječ je o kraju koji je u regionalnim okvirima jedan od najznačajnijih proizvođača šljive, pod kojom se nalazi oko 30.000 hektara površine.

- Reklama -

Tokom sajma, gradonačelnik se kratko sastao i sa ministrom Nedimovićem kome je prenio usmeni poziv da prisustvuje svečanom obilježavanju početka radova na izgradnji obdaništa u naselju Ilićka, koje finansira Vlada Srbije.

Ministar Nedimović je tom prilikom obećao i da će se lično založiti da i drugi projekti iz distrikta Brčko u budućnosti budu prepoznati kao prioriteti u saradnji Srbije sa RS i BiH. Gradonačelnik Milić je u izjavi lokalnim medijima izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da prisustvuje ovom sajmu, ističući značaj saradnje Opštine Osečina i Brčkog, u smislu razmjene iskustava i unapređenja proizvodnje šljive u našim krajevima.

“U Brčkom se pod šljivom nalazi oko 1.300 hektara, a visina podsticaja je 800 KM po hektaru. To nije malo ali suština i naš zadatak treba da bude da obezbijedimo prerađivačke kapacitete kako bi gotovi proizvodi izlazili iz Brčkog, umjesto plasmana šljive isključivo kao sirovine,“ rekao je Milić.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime