Milić: Politički mešetari da ostanu kod svojih kuća i ništa ne rade

Milić je tokom današnje konferencije za medije zahvalio svim građanima koji poštuju mjere i naredbe koje donosi Štab za zaštitu i spasavanje i dodao da onima koji to ne čine slijede zakonske sankcije jer, kako je naveo, ta neodgovornost nije nešto što škodi samim pojednicima nego i nešto što utiče na čitavu društvenu zajednicu.

On je još jednom apelovao na sve građane da se pridržavaju mjera i naredbi, da ostanu kod svojih kuća, ne izlaze ukoliko nemaju potrebu, a ako izlaze da se pridržavaju preporuka, mjera i naredbi koje su propisale zabranu okupljanja i kretanja u grupi većoj od dva lica.

“Zamolio bih posebno političke mešetare da ostanu kod svojih kuća i ništa ne rade. Krizni štab radi potpuno jedinstveno i zahvaljujući upravo takvom radu bez uplitanja politike mi smo do sada bili efikasni sa mjerama koje smo preduzimali i koje za posljedicu imaju ovakvu ocjenu, a to je da je stanje na prostoru distrikta Brčko zadovoljavajuće. Dakle, posebno je neprihvatljivo da pojednici devalviraju mjere i naredbe koje se donose na Kriznom štabu u smslu da bi one trebale biti blaže ili se ne bi trebale primjenjivati. Ja znam da ćemo mi zbog mjera i naredbi koje smo preduzimali pretrpiti brojne kritike ali između činjenice da ćemo biti kritikovani i da ćemo ostvariti rezultate koje za sada ostvarujemo, ja ću radije izabrati kritike jer su sve mjere u interesu zdravlja građana i molim još jednom za strpljenje. Ovo stanje će trajati kraće ako se svi budemo pridržavali mjera i narebi štaba”, poručio je gradonačelnik Siniša Milić.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime