spot_img
spot_img

Милић: Политичка криза је за нама

spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изјавио је данас након редовне сједнице Владе да институције дистрикта Брчко као и политичка већина која чини Владу функционишу доста ефикасно

“С обзиром да је последњих дана било доста информација, полуинформација и дезинформација о томе како се овдје стварају неке нове скупштинске већине и слично, мислим да је неопходно у контексту одржавања и ове сједнице Владе рећи да институције функционишу ефикасно, без обзира на евентуална спорења око неких питања. Протекло вријеме је показало, и тога су чини ми се постали свјесни сви актери власти у дистрикту, да можда овај модел већине која функционише у Брчком није најбољи али су сви остали лошији”, истакао је градоначелник Милић.

Он је додао да је суштина у томе да само на овај начин, уколико скупштинску већину чине легитимни већински представници свих народа, можемо имати стабилну власт која је у стању да рјешава проблеме грађана.

“Мислим да је након ове, назовимо је политичке кризе, постало евидентно да ова власт нема алтернативу када је у питању даље руковођење и управљање Владом и Скупштином. Очекујем да врло брзо сједнемо и разговарамо о најважнијим питањима за функционисање ове локалне заједнице а то је доношење буџета за 2018. годину, ребаланс буџета за текућу годину као и низ других важних питања. Са задовољством могу да констатујем да је ова политичка криза иза нас”, додао је градоначелник Милић.

Он је нагласио да нема никаквих преговора о формирању нове скупштинске већине те да власт функционише, а оно што није ријешено биће усаглашавано у наредним данима.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img