Milić: Politička kriza je za nama

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon redovne sjednice Vlade da institucije distrikta Brčko kao i politička većina koja čini Vladu funkcionišu dosta efikasno

“S obzirom da je poslednjih dana bilo dosta informacija, poluinformacija i dezinformacija o tome kako se ovdje stvaraju neke nove skupštinske većine i slično, mislim da je neophodno u kontekstu održavanja i ove sjednice Vlade reći da institucije funkcionišu efikasno, bez obzira na eventualna sporenja oko nekih pitanja. Proteklo vrijeme je pokazalo, i toga su čini mi se postali svjesni svi akteri vlasti u distriktu, da možda ovaj model većine koja funkcioniše u Brčkom nije najbolji ali su svi ostali lošiji”, istakao je gradonačelnik Milić.

- Reklama -

On je dodao da je suština u tome da samo na ovaj način, ukoliko skupštinsku većinu čine legitimni većinski predstavnici svih naroda, možemo imati stabilnu vlast koja je u stanju da rješava probleme građana.

“Mislim da je nakon ove, nazovimo je političke krize, postalo evidentno da ova vlast nema alternativu kada je u pitanju dalje rukovođenje i upravljanje Vladom i Skupštinom. Očekujem da vrlo brzo sjednemo i razgovaramo o najvažnijim pitanjima za funkcionisanje ove lokalne zajednice a to je donošenje budžeta za 2018. godinu, rebalans budžeta za tekuću godinu kao i niz drugih važnih pitanja. Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ova politička kriza iza nas”, dodao je gradonačelnik Milić.

On je naglasio da nema nikakvih pregovora o formiranju nove skupštinske većine te da vlast funkcioniše, a ono što nije riješeno biće usaglašavano u narednim danima.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime