spot_img
spot_img

Милић обишао инфраструктурне пројекте: Крепшић примјер добре сарадње власти и становника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је данас новинарима да је Влада дистрикта и у претходном периоду издвојила знатна средстава за развој приградских мјесних заједница, те да је примјер Мјесне заједнице “Крепшић I” један од бољих како се може домаћински располагати тим средствима.

Милић је истакао да је изградњом Омладинског дома у тој Мјесној заједници, Културно-умјетничко друштво, које постоји од 1956.године, коначно добило адекватан простор за своје активности.

Он је навео да један од свијетлих примјера како се користе буџетска средства јесте и Фудбалски клуб “Обилић” из Крепшића, чији стадион је један од најљепших у дистрикту.

“Мислим да се на примјеру Крепшића на најбољи могући начин може видјети како остварити сарадњу између локалних структура власти и становника једне мјесне заједнице”, рекао је Милић.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове у Влади Брчко дистрикта Срђан Блажић рекао је да је протекле четири године уложено 600.000 КМ у објекте мјесних заједница на подручју дистрикта, те да све мјесне заједнице имају своје просторе за рад.

Блажић је напоменуо да је Брчко дистрикт укључен у пројекат “Јачање улога мјесних заједница у БиХ”, да је у првој фази тог пројекта било укључено шест мјесних заједница, те да се друга фаза, у коју ће бити укључено пет мјесних заједница, наставља од сљедећег мјесеца.

“Вриједност друге фазе пројекта је 8.000.000 евра за цијелу БиХ. Финансира се од стране шведске и швајцарске владе”, навео је Блажић.

Он је додао да оно што предстоји јесте да се кроз измјене и допуне Закона о мјесним заједницама побољша улога мјесних заједница у дистрикту.

Предсједник Мјесне заједнице “Крепшић I” Перо Поповић рекао је да је изградња Омладинског дома коштала 248.000 КМ, да је задовољан урађеним инфраструктурним пројектима у тој мјесној заједници, те да је остало још неколико њих да се реализују.

Градоначелник Брчког Синиша Милић данас је са сарадницима обишао новоизврађени Омладински дом, стадион, дјечије игралиште и љетњиковац у овој мјесној заједници.

Младен Николић, члан Скупштине Фудбалског клуба „Обилић“ из Крепшића рекао је да је прошле године завршен највећи дио радова на стадиону, трибине и терен.

„Терен задовољава све критеријуме да се играју репрезентативне утакмице, на њему играју и премијерлигаши и фудбалски тимови других мјесних заједница. Све је ово урађено средствима Владе Брчко дистрикта. Имамо здраву екипу која све води и то се види“, закључио је Николић.

Зорица Педић, предсједник Удружења жена „Анђели Крепшић“ истакла је да је ово Удружење уз помоћ Владе обновило љетниковац који је био за вријеме поплава скроз уништен те да је обновљено дјечије игралиште.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img