Milić obišao dežurne službe i darovao prvu bebu u 2019.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić tradicionalno je posljednjih sati u 2018. godini obišao dežurne gradske službe koje se brinu o bezbjednosti i zdravlju građana distrikta.

Milić je posjetio dežurne ljekare i medicinsko osoblje Hitne pomoći JZU „Zdravstveni centar Brčko”, Vatrogasni dom, Policiju Brčko distrikta BiH, a nekoliko minuta pred ponoć u uključenju uživo poželio je sve najljepše slušaocima „Radio Brčkog”.

„Želio sam obići u ovoj noći ljude koji u vrijeme kada se svi zajedno veselimo i radujemo, bdiju nad našom bezbjednošću i zdravljem. Njihova misija i uloga je posebna i oni zaslužuju našu posebnu pažnju“, rekao je gradonačelnik Milić.

- Reklama -

Tačno u 00.00 časova, zajedno sa Kikijem Lesendrićem i „Pilotima” gradonačelnik Milić čestitao je 2019. godinu građanima koji su staru godinu ispratili na otvorenom na gradskom trgu.

Gradonačelnik Siniša Milić u novogodišnjoj noći darovao je majci prvorođene bebe u 2019. godini Amiri Kljun cvijeće i 500 KM.

Gradonačelnik Milić je rekao da želi da se u Brčkom rađa što više djece, a da je vlast dužna da kroz razne benefite doprinese razvoju pronatalitetne politike.

“Drago mi je da smo u novogodišnjoj noći bogatiji za još jedno dijete, još jednog stanovnika Brčko distrikta BiH. Ovo je prilika da simbolično odamo priznanje i ovim ljudima koji rade ovdje u porodilištu i da poželimo roditeljima srećno odrastanje njihovog potomstva, a građanima da se u Brčkom rađa što više djece”, rekao je Milić.

Dežurni ljekar i specijalista ginekologije i akušterstva JZU ‘Zdravstveni centar’ Brčko Begzudin Ahmetović rekao je da je porod protekao bez problema.

“Prvi porod u 2019. godini u našoj ustanovi, desio se u 8.45 časova, carskim rezom je rođena zdrava muška beba, težine 3.650 grama, 56 centimetara dužine”, rekao je Ahmetović.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime