spot_img
spot_img

Милић о доласку НАТО трупа

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко Дистрикта Синиша Милић у Дану уживо коментарисао је, између осталог, позиве СДП-а БиХ и СДА НАТО-у да распореди трупе у овом дијелу Босне и Херцеговине.

Н1: Је ли Брчко неуралгична тачка у БиХ, како су то претходних дана оцијењивали поједини домаћи политичари?

Синиша Милић: Прије свега мислим да су то беспотребне и исхитрене изјаве. Стање је потпуно стабилно. Најважније да постоји некакав консензус међу свим политичким актерима да је стање стабилно. Након избора у држави, Брчко Дистрикт је први добио нову владу и кренуло се у низ реформских процеса. Квалификације долазе од оних који Брчко помињу као парадигму Босне и Херцеговине у маломе. Био сам изненађен таквим квалификацијама. Овакве изјаве не доприносе побољшању ситуације у Дистрикту и могла би неке инвеститоре обесхрабрити.

Недавно је у Брчком био и федерални премијер Фадил Новалић и обећао инвестиције вриједне 165 милиона КМ. На шта ће бити усмјерена ова средства?

Оно што је мени познато да се ради о средствима која тек требају бити планира у буџету ФБиХ. Односе се на цијели низ подручја, не сам Брчко. Радује нас да и један и други ентитет имају интерес да улажу овдје и да нас не заобилазе. Брчко би ускоро могао бити домаћин сусрета ентитетских премијера, а разлог састанка би било договарање трасе аутопута.

У међувремену, Скупштина Брчког усвојила је Буџет Дистрикта за 2022. У којем износу и на шта ће бити трошен овај новац?

Добро је што је буџет усвојен прије истека ове године. Буџет износ 239 милиона КМ. Оно што одмах запада у очи је ова цифра. Брчко Дистрикт за разлику од локалних заједница све само финансира – попут полиције, судства, школства… Буџет ће бити довољан за реализацију низа пројеката.

 

 

 

 

(n1)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img