Milić o aktuelnoj političkoj situaciji

“Zahvaljujući stabilnosti i jedinstvu svih stranačkih struktura mi danas nismo u poziciji da govorimo o potrebi konsolidacije naše političke organizacije nakon promjena koje su se desile u avgustu u samom vrhu stranke u Brčkom već govorimo o unapređenju i daljem jačanju SNSD-a kao najjače političke partije iz reda srpskog naroda. Smatramo da će aktivnosti koje ćemo obavljati u narednom periodu unaprijediti dalji rad SNSD-a u Brčkom u cilju zanavljanja i podmlađivanja stranačke strukture, uključivanja većeg broja mladih i obrazovanih u rad naše političke organizacije i kreiranju politika na lokalnom nivou zadržavajući glavne smijernice SNSD-a po kojima smo bili prepoznatljivi u prethodnom periodu i zahvaljujući čemu smo dugi niz godina bili pobjednici na svim izborima”, rekao je predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić na konferenciji za medije.

On je, govoreći o temama koje su bile aktuelne na sjednici Opštinskog odbora stranke koja je održana sinoć, istakao da će SNSD nastaviti i dalje da provodi politiku u smislu zaštite i afirmacije prava i interesa državljanja Republike Srpske na prostoru Brčkog kao i rada koji će omogućiti podizanje ukupnog kvaliteta života svih građana.

Predsjednik Milić je rekao da je na sjednici analizirana politička situacija na prostoru distrikta Brčko te da je ocjenjeno da koalicija funkcioniše stabilno te da je nesumnjiv doprinos SNSD-a stvaranju političke klime koja je omogućila realizaciju brojnih infrastrukturnih i razvojnih projekata.

“Povremeni napadi i kritike koji se mogu čuti prema SNSD-u i kadrovima naše stranke rezultat su upravo takve politike jer mnogima nije u interesu jak i stabilan SNSD. Na sve takve kritike mi ćemo, kao i do sada, odgovarati argumentovano, rezultatima rada, ne upuštajući se u obračune na ličnoj osnovi, nikako pod lažnim imenima i na društvenim mrežama. Smatramo da je to neprimjereno svakoj ozbiljnoj političkoj organizaciji već ćemo političku diskusiju argumentovano voditi na mjestima koja su za to predviđena, a to su nadležne institucije, nimalo se ne plašeći za naš politički rejting, naprotiv”, dodao je Milić.

SNSD pozdravlja početak rada Kancelarije za prevenciju korupcije kao i Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i, kako je navedeno, kroz svoj angažman će aktivno doprinijeti na kreiranju zakona koji prate ovu oblast te kroz budžetiranje njihovog rada iskazati svoju maksimalnu podršku.

Predsjednik OO SNSD-a Brčko Siniša Milić prezentovao je javnosti važne odluke koje su donešene na sjednici, a koje se tiču unutrašnje organizacije i daljeg funkcionisanja političke partije, navodeći da je usvojena Odluka o formiranju Aktiva penzionera, donesen Plan aktivnosti opštinske organizacije za period oktobar-januar 2022. godine te da su članovi OO informisani o aktivnostima vezanim za zanavljanje i ojačavanje mjesnih odbora kao najvažnijih struktura svake opštinske organizacije.

On je najavio kampanju vezano za pribavljanje entitetskog državljanstva.

“Nema potrebe da napominjem koliko je to važno za ukupnu poziciju državljana Republike Srpske na području distrikta Brčko u skladu sa Arbiutražnom odlukom. To je jedna od vezivnih tačaka sa Republikom Srpskom i mi ćemo nastojati da kroz svoj stranački aktivizam pozovemo građane da se opredjele za entitetsko državljanstvo”, navodi Milić.

Prema trenutnim podacima oko 27 000 stanovnika Brčkog ima entitetsko državljanstvo Republike Srpske, a oko 15 000 još uvijek nema opredjeljeno enitetsko državljanstvo.

Na konferenciji za medije istaknuto je da je niz inicijativa koje su realizovane ili upućene u proceduru, a odnose se na inicijativu “E beba” koja bi trebala da omogući pribavljane matičnih dokumenata za novorođenčad bez opterećenja za roditelje, zatim inicijativa za formiranje Dnevnog centra za djecu sa teškoćama u razvoju te zahtjev da se u Zakonu o porezu na nekretnine podigne prag za neoporezivi dio, sa 20 000 KM na 40 000 KM, što će sasvim sigurno pomoći naše sugrađane slabijeg imovnog stanja.

“Istakao bih i inicijativu koju smo uputili i očekujemo odgovor iz Vlade a to je da se na drugačiji zakonski način reguliše pitanje investicionog održavanja stambenih zgrada u distriktu Brčko što je evidentno problem već duži niz godina”, dodao je Milić.

Osvrćići se na rad Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Siniša Milić je rekao da je u proteklom periodu, od kad je na čelu Odjeljenja Milenko Ninković, učinjen ogroman napredak budući da je donesen Pravilnik koji će po prvi put važiti duži niz godina, a poljoprivrednici će unaprijed moći da znaju na koji iznos i na koje podsticaje u poljoprivredi mogu da računaju.

On je naveo i isplatu zaostalih 20 % podsticaja za poljoprivrednike za prethodnu godinu kao i to da je u skupštinsku proceduru ušao Zakon o izmjeni Zakona o lovstvu koji će omogućiti da se periodično vrši odstrel štetočina, što je veliki napredak ako znamo da godinama unazad u Brčkom postoji zabrana lova.

Milić je zaključio da je sve navedeno prepoznato u javnosti budući da SNSD-u pristupa veliki broj novih članova.

“Svi mladi, obrazovani ljudi ali i svi ostali građani koji u politici SNSD-a vide priliku za svoju ličnu afirmaciju i vlastiti doprinos za unapređenje pozitivnih procesa na prostoru distrikta Brčko su dobrodošli”, zaključio je Milić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime