spot_img
spot_img

Milić: Niko ne može računati na bezuslovnu podršku srpskog bloka

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Srpski blok u vlasti Brčko distrikta, koji okuplja 10 poslanika i predstavlja polovinu postojeće skupštinske većine, stabilan je i nastupaće jedinstveno u razgovorima o razrješenju političke krize u Brčkom, izjavio je danas Srni predsjednik brčanskog SNSD-a Siniša Milić.

Milić, koji je i predsjednik Skupštine Brčko distrikta, rekao je da su Srbi zainteresovani za što brže prevazilaženje krize vlasti u Brčkom.

“Međutim, to ne znači da bilo ko može unaprijed i bezuslovno računati na podršku ovih 10 poslanika u Skupštini”, rekao je Milić, komentarišući previranja unutar bošnjačkog političkog bloka u vlasti.

On tvrdi da je izbacivanjem iz vlasti Stranke za BiH od strane gradonačelnika, koalicioni sporazum, kojim je formirana vlast nakon lokalnih izbora 2020. godine, faktički postao upitan i zahtjeva redefinisanje.

“Naša podrška nijednom političkom bloku, koji pokušava da okupi, odnosno zadrži, bošnjačku većinu, ne može se podrazumijevati bez prethodnog dogovora o principima i programu rada skupštinske većine, odnosno bez zaključivanja novog koalicionog sporazuma”, rekao je Milić.

Srpski blok okupljen oko SNSD-a u Brčkom, osim koalicije SNSD – DEMOS, čine i poslanici Ujedinjene Srpske, PDP-a i SDS-a kao i nezavisni poslanik Đorđe Popović.

Milić je najavio da će biti formirana delegacija ovih stranaka koja će jedinstveno nastupati u razgovorima sa drugim nacionalnim blokovima.

U Brčkom posljednjih dana traje kriza vlasti nakon najava da bi se koalicija bošnjačkih stranaka i HDZ sa nivoa Federacije BiH mogla uspostaviti i u Brčkom, što bi dovelo do smjene aktuelnog gradonačelnika iz SDA.

Kriza je produbljena nakon što je gradonačelnik Brčkog iz SDA Esed Kadrić smijenio člana Vlade distrikta Nedima Hamzabegovića iz Stranke za BiH, koju je optužio da je pripremala njegovu smjenu.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img