spot_img
spot_img

Милић након састанка са Додиком: Подршка Српске свеобухватном развоју дистрикта Брчко

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас, након састанка у Брчком са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, да Република Српска исказује подршку свеобухватном развоју дистрикта.

Милић је након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ, којем је присуствовао и замјеник предсједника брчанске Скупштине Иво Филиповић, рекао да је дистрикт Брчко и по Уставу и по арбитражној одлуци власништво два ентитета, те да су разговори о сарадњи са представницима свих нивоа власти сасвим оправдани и логични.

Милић је подсјетио да је у Брчком протеклих дана одржана презентација програма подршке Владе Мађарске, те да је ријеч о споразуму за помоћ пољопривредницима у Републици Српској и дистрикту Брчко, који је Додик договорио са мађарским премијером Виктором Орбаном.

“На тај начин се исказује подршка свеобухватном развоју дистрикта. Пољопривредници дистрикта Брчко под једнаким условима као пољопривредници у Српској имају право да аплицирају за бесповратна средства мађарске Владе”, рекао је Милић.

Он је изразио задовољство данашњим састанком, наводећи да је разговарано и о многим другим пројектима у којима ће Брчко моћи да учествује под једнаким условима.

Милић је истакао да дистрикт Брчко од оснивања добија електричну енергију из Републике Српске по повољним условима, те да је и то била једна од тема данашњег састанка.

Он је захвалио Додику и изразио наду да ће сарадња бити настављена.

Замјеник предсједника Скупштине дистрикта Брчко Иво Филиповић истакао је да је био угодан разговор са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком који је показао интересовање и посјетио Брчко.

Према његовим ријечима, у посљедњих шест година ниједан високопозиционирани званичник није званично посјетио Скупштину Брчко дистрикта, на чему је посебно захвалио Додику.

“Све што је господин Милић рекао, желим да потврдим. Био је веома интересантан разговор, а посебно када је било ријечи о енергентима који су данас врло дефицитарни на простору Европе, па тако и БиХ и дистрикта. Желим да охрабрим наше грађане да нећемо имати проблема када је у питању електрична енергија, бар док нема проблема у Републици Српској, биће под истим условима и у наредном периоду испоручивана”, истакао је Филиповић након састанка са Додиком у Брчком.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img