spot_img
spot_img

Милић: Мотив за фалсификате имали само губитници избора

spot_img
spot_img

СНСД-у, који побјеђује са десетинама хиљада гласова предности и који је увјерен у подршку народа, сигурно не треба 37 фалсификованих листића пронађених на два бирачка мјеста у Брчком, а једини који су имали мотив за њима су губитници који грозничаво траже оправдања за своје акције, изјавио је предсједник СНСД-а Брчко Синиша Милић.

Милић је напоменуо за да једини фалсификат о којем се може говорити у изборном процесу и непосредно након затварања гласачких мјеста јесу изјаве лидера ПДП-а Бранислава Бореновића о наводној изборној побједи опозиционог кандидата за предсједника Српске Јелене Тривић у Брчком, и то сат времена по окончању гласања, када се гласачки материјал на неким гласачким мјестима још налазио у кутијама.

Он је истакао да су се у тај фалсификат, у изборној ноћи, увјерили посматрачи свих странака у Брчком, укључујући и локални ПДП.

Коментаришићу вијест да је ЦИК БиХ поднио пријаву Тужилаштву БиХ због нађених 37 фалсификованих гласачких листића на два бирачка мјеста у Брчком, Милић је истакао да, ако су те информације и тачне, онда је једино мјесто гдје су се могле десити те неправилности и такви гласачки листићи убаце у вреће, јесте Сарајево.

Милић је подсјетио да се гласачки материјал из Брчког већ данима налази на контролном бројању у Сарајеву, те да би Тужилаштво, нарочито, морало да обрати пажњу на такву чињеницу и истрагу усмјери у том правцу.

Према његовим ријечима, једини који су имали мотив за те фалсификате јесу губитници избора, они који грозничаво траже оправдање за своје акције, лица повезана са њима, као и они којима треба оправдање за незакониту одлуку о контролном бројању

– Подсјећам и да је полиција већ раније утврдила да су снимци о наводној паљевини попуњених гласачких листића које је као сензацију објавила једна ТВ, у ствари раније били монтирани, са истим циљем – компромитације избора. Могуће да је ријеч о истим наручиоцима”, рекао је Милић за Срну.

Централна изборна комисија БиХ саопштила је да је данас Тужилаштву БиХ поднијела нову пријаву након што је пронађено још 37 фалсификованих гласачких листића на два бирачка мјеста у Брчко дистрикту.

Осим подношења пријаве Тужилаштву БиХ, Комисија је предузела потребне мјере да се сачувају трагови наводно учињеног кривичног дјела, предмети којима је или помоћу којих је учињено то дјело и други докази.

ЦИК БиХ саопштио је јуче да је поднио пријаву Тужилаштву БиХ јер је на два бирачка мјеста у Братунцу и једном у Шековићима приликом прегледања гласачких листића пронађено 36 фалсификованих гласачких листића.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img