Milić: Koalicija SNSD-Demos će nakon ovih izbora biti najjači politički subjekt

Nosilac liste SNSD-a za Skupštinu Brčko distrikta Siniša Milić izjavio je Srni očekuje odličan rezultat ove stranke koja u Brčkom na izborima učestvuje u koaliciji sa Demosom, jer sve ankete pokazuju da upravo ta opcija uživa najveće povjerenje zbog svoje realne i stabilne politike.

“Neću da licitiram sa brojem poslaničkih mjesta, ali sasvim sigurno SNSD-Demos će nakon ovih izbora biti najjači politički subjekt koji će činiti okosnicu vlasti u Brčkom”, ocijenio je Milić.

On kaže da je sve do otvaranja glasačkih mjesta očekivao da bi Centralna izborna komisija /CIK/ BiH mogla donijeti odluku o odgađanju izbora, jer su uslovi u kojima građani biraju lokalne organe vlasti, zbog niza razloga, “a naročito zbog nesrećno određenog datuma izbora”, na granici regularnosti.

Milić je istakao da veliki broj građana Brčkog vjerovatno neće ostvariti pravo glasa, iako je to njihovo ustavno pravo, samo zato što je CIK BiH, da bi sebi olakšao posao, odredio rokove za prijavu birača za glasanje putem mobilnih timova, te da se to odnosi na građane koji su u izolaciji.

“To njihovo pravo nije smjelo biti ograničeno administrativnim preprekama. Ako se tome dodaju i informacije o navodnim izbornim prevarama, očigledno je da je ovaj izborni proces ozbiljno kompromitovan, bez obzira na rezultate”, rekao je Milić.

On je ocijenio da je protekla predizborna kamanja bila jedna od najprljavijih, što, kako je rekao, pokazuje da nikakvi kodeksi, izjave i slično, ne mogu zamijeniti nedostatak opšte političke kulture, koja je na veoma niskom nivou.

“Nažalost, kampanja je najviše podsjećala na neki loš rijaliti šou, bez i najminimalnijih pravila”, dodao je Milić.

Milić, koji je i gradonačelnik Brčkog, nada se da građani neće podleći nerealnim obećanjima pojedinih političkih partija koje su na taj način pokazale neznanje, neozbiljnost, kao i ponižavajući odnos prema građanima.

 

 

 

(Srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime