Milić: Izgradnja obdaništa već na proljeće

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić je rekao da je na jučerašnjem stastanku sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom bilo riječi o proceduralnim koracima koje je neophodno preduzeti kako sredstva iz donacije Srbije bila doznačena, a na kraju i potrošena za namjene za koje su planirana.

Gradonačelnik Milić je rekao da se sredstva nalaze na posebnom računu Ministarstva finansija Republike Srpske, sa kojim će, nakon predviđenih procedura, biti potpisan sporazum o povlačenju tih sredstava.

- Reklama -

“Sredstva će se isplaćivati prema ispostavljenim izvještajima o obavljenim radovima, što će garantovati da ona troše namijenski”, istakao je Milić.

Milić je dodao da će donirana sredstva biti i više nego dovoljna za realizaciju projekta.

“Brčko distrikt je kandidovao projekat izgradnje obdaništa, površine oko 1000 metara kvadratnih, za šta bi predviđeni milion maraka, mogao možda čak i da pokrije opremanje obdaništa ” izjavio je gradnonačelnik novinarima.

Milić dodaje da bi radovi na izgradnji mogli početi već na proljeće ukoliko ne bude većih problema.

“Predviđena lokacija za izgradnju obdaništa je Srpska Varoš, a u toku je i izbor idejnog rješenja i priprema dokumentacije”, naglasio je on.

Milić je rekao da je sastanak bio prilika da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je učestvovao u razgovorima sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, zahvali na kandidaturi projekta.

Pored predsjednika Republike, te gradonačelnika i načelnika gradova i opština, jučerašnjem sastanku su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija.

 

 

 

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime