Milić i Filipović sa privrednicima: Reaktivirati Privredni savjet

Predsjednik i potpredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić i Ivo Filipović održali su danas sastanak s predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca na kojem je razgovarano o unapređivanju kvaliteta poslovnog ambijenta u Distriktu kroz učešće privrednog sektora u procesima donošenja propisa iz oblasti privrede.

Podržan je predlog poslodavaca da njihovi predstavnici učestvuju u radu skupštinskih komisija kao spoljni saradnici kako bi na taj način doprinijeli procesu donošenja propisa i odluka.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istakao je da je neophodno da se aktivira rad Privrednog savjeta Distrikta koji je formiran u prošlom sazivu Vlade i Skupštine, te da podržava predlog poslodavaca da svi propisi prethodno budu razmatrani na sjednici Ekonomsko-socijalnog savjeta.

„Cilj svih nas je da stvorimo sredinu koja će biti stimulativna i za privrednike i za radnike“, istakao je predsjednik Milić.

Predsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH Dragan Đukić rekao je da je donošenje propisa na taj način potrebno radi poboljšanja poslovnog ambijenta koji treba da bude takav da privuče investitore, da u njemu budu zadovoljni i privrednici i radnici, napominjući da je privreda okosnica razvoja lokalne zajednice.

Predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović rekao je da je osim unapređivanja poslovnog ambijenta neophodno unaprijediti i efikasnije djelovanje poslovne zajednice, te da je rad Ekonomsko-socijalnog savjeta Brčko distrikta potrebno podići na viši nivo.

Na današnjem sastanku dogovoreno je da Skupština, Privredna komora i Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH upute gradonačelniku zajedničku inicijativu za reaktiviranje Privrednog savjeta Distrikta.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime