spot_img
spot_img

Милић и Филиповић са привредницима: Реактивирати Привредни савјет

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник и потпредсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и Иво Филиповић одржали су данас састанак с представницима Привредне коморе и Удружења послодаваца на којем је разговарано о унапређивању квалитета пословног амбијента у Дистрикту кроз учешће привредног сектора у процесима доношења прописа из области привреде.

Подржан је предлог послодаваца да њихови представници учествују у раду скупштинских комисија као спољни сарадници како би на тај начин допринијели процесу доношења прописа и одлука.

Предсједник Скупштине Синиша Милић истакао је да је неопходно да се активира рад Привредног савјета Дистрикта који је формиран у прошлом сазиву Владе и Скупштине, те да подржава предлог послодаваца да сви прописи претходно буду разматрани на сједници Економско-социјалног савјета.

„Циљ свих нас је да створимо средину која ће бити стимулативна и за привреднике и за раднике“, истакао је предсједник Милић.

Предсједник Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ Драган Ђукић рекао је да је доношење прописа на тај начин потребно ради побољшања пословног амбијента који треба да буде такав да привуче инвеститоре, да у њему буду задовољни и привредници и радници, напомињући да је привреда окосница развоја локалне заједнице.

Предсједник Удружења послодаваца Брчко дистрикта БиХ Шевал Суљкановић рекао је да је осим унапређивања пословног амбијента неопходно унаприједити и ефикасније дјеловање пословне заједнице, те да је рад Економско-социјалног савјета Брчко дистрикта потребно подићи на виши ниво.

На данашњем састанку договорено је да Скупштина, Привредна комора и Удружење послодаваца Брчко дистрикта БиХ упуте градоначелнику заједничку иницијативу за реактивирање Привредног савјета Дистрикта.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img