spot_img
spot_img

Милић и Филиповић одржали састанак са амбасадорима Шпаније и Холандије у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник и потпредсједник Скупштине, Синиша Милић и Иво Филиповић, одржали су данас састанак у малој сали Скупштине са амбасадором Шпаније у БиХ Терезом Лизаранзу и амбасадором Краљевине Холандије у БиХ Џоном Волтмансом и том приликом их упознали о актуелној политичкој и економској ситуацији у Дистрикту.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је политичка ситуација у Дистрикту стабилна, да Дистрикт од формирања до данас његује културу дијалога у рјешавању свих проблема ове локалне заједнице и у процесу доношења одлука, поштујући принцип транспарентности.

„Драго нам је када имамо прилику да госте упознамо с реалном ситуацијом у Брчко дистрикту јер медији понекад дају искривљену слику о овој локалној заједници“, рекао је Милић.

Милић је напоменуо да је Дистрикт у посљедње три године био веома активан у доношењу прописа и реализацији важних инфраструктурних пројеката те као примјер навео доношење новог Закон о буџету, Закона о удружењима и фондацијама, Закона о мирном окупљању и Закона о спречавању сукоба интереса.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић је захвалио амбасадорима на посјети и интересовању за Дистрикт и истакао да се реализација инфраструктурних пројеката врши онако како је то прописано Статутом Дистрикта.

Амбасадор Краљевине Холандије у БиХ Џон Волтманс и амбасадор Шпаније у БиХ Тереза Лизаранзу сложили су се с тим да начин рада Дистрикта путем дијалога треба да буде примјер како младима тако и остатку БиХ, те показали велико интересовање о функционисању и развоју ове локалне заједнице, нудећи помоћ и подршку својих амбасада.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img