Milić i Domić na sastanku sa rukovodstvom JP “Komunalno Brčko”

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i zamjenik gradonačelnika Anto Domić danas su održali sastanak sa direktorom JP „Komunlno Brčko“ Mirsadom Đapom, predsjednikom Upravnog odbora Antom Ilićem, te rukovodiocima radnih jedinica ovog preduzeća i razgovarali o tekućem poslovanju, trenutnom stanju u ovom preduzeću kao i o mogućnostima podrške komunalnom preduzeću.

Gradonačelnik je nakon sastanka kazao da su određene mjere koje su Skupština i Vlada donijeli u okviru konsolidacije stanja u ovom preduzeću dale rezultate i da rukovodstvo preduzeća pokazuje veoma visoku odgovornost prema obavljanju poslova.

- Reklama -

„Rukovodstvo preduzeća pokazuje veoma visoku odgovornost prema obavljanju onih poslova koji su u njihovoj nadležnosti i spremni su da predlože neka nova kvalitetna rješenja. Razgovarali smo i o izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima i mi smo dali sebi jedan rok da to pokušamo završiti do kraja godine. Bilo je riječi i o potrebi da se kroz rebalans budžeta obezbijede odgovarajuća sredstva za obavljanje poslova koji su u nadležnosti ovog preduzeća kao što je nabavka određene mehanizacije i sl. Takođe, ja vjerujem da ćemo uz pomoć JP „Komunalno Brčko“ i Odjeljenja za komunalne poslove doći i do određenih kvalitetnih rješenja koja će odrediti strateške pravce. Vodosnabdijevanje, uključivanje lokalnih vodovoda u cjelokupan sistem i sl. sve su to aktivnosti kojima ćemo se baviti u narednom periodu“, kazao je Milić.

Gradonačelnik je naglasio da se na sastanku razgovaralo i o obezbjeđivanju kvalitetnog snabdijevanja električnom energijom i da će se tim pitanjem zajednički baviti u narednom periodu.

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić kazao je da izvršna vlast i javna preduzeća rade zajednički na podizanju kvaliteta komunalnih usluga za stanovnike distrikta.

„S tim ciljem danas smo uspostavili jedan katalog pitanja koja treba da, određenom dinamikom i u skladu sa političkim razgovorima i političkom podrškom, rješavamo. Komunalno je jedno od najvažnijih javnih preduzeća u distriktu i njegov rad direktno utiče na svakog čovjeka koji živi ovdje na prostoru distrikta i zato je važno da zajedno rješavamo pitanja“, kazao je Domić.

Direktor JP „Komunlno Brčko“ Mirsad Đapo kazao je da je Komunalno spremno biti partner Vladi Brčko distrikta BiH u svim pozicijama i na svim poljima.

„Današnja posjeta gradonačelnika i zamjenika pokazuje da osnivač, izvršna i zakonodavna vlast vode mnogo više računa o statusu JP „Komunalno Brčko“, našim problemima i sl. To je jedini put koji će dati rezultate ka stabilizaciji stanja u ovom preduzeću i siguran sam da ćemo naći rješenja. Mi smo spremni da budemo partneri Vladi u svim pozicijama i na svim poljima, jer vjerujem da do kraja godine možemo obezbijediti vrlo stabilno poslovanje, stabilnu finansijsku situaciju, a, naravno, od gradonačelnika, zamjenika i skupštinske većine očekujemo da nam svestrano pomognu kod ugovaranja nove cijene električne energije“, kazao je Đapo.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime