spot_img
spot_img

Милић и Домић на састанку са руководством ЈП “Комунално Брчко”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и замјеник градоначелника Анто Домић данас су одржали састанак са директором ЈП „Комунлно Брчко“ Мирсадом Ђапом, предсједником Управног одбора Антом Илићем, те руководиоцима радних јединица овог предузећа и разговарали о текућем пословању, тренутном стању у овом предузећу као и о могућностима подршке комуналном предузећу.

Градоначелник је након састанка казао да су одређене мјере које су Скупштина и Влада донијели у оквиру консолидације стања у овом предузећу дале резултате и да руководство предузећа показује веома високу одговорност према обављању послова.

„Руководство предузећа показује веома високу одговорност према обављању оних послова који су у њиховој надлежности и спремни су да предложе нека нова квалитетна рјешења. Разговарали смо и о измјенама Закона о комуналним дјелатностима и ми смо дали себи један рок да то покушамо завршити до краја године. Било је ријечи и о потреби да се кроз ребаланс буџета обезбиједе одговарајућа средства за обављање послова који су у надлежности овог предузећа као што је набавка одређене механизације и сл. Такође, ја вјерујем да ћемо уз помоћ ЈП „Комунално Брчко“ и Одјељења за комуналне послове доћи и до одређених квалитетних рјешења која ће одредити стратешке правце. Водоснабдијевање, укључивање локалних водовода у цјелокупан систем и сл. све су то активности којима ћемо се бавити у наредном периоду“, казао је Милић.

Градоначелник је нагласио да се на састанку разговарало и о обезбјеђивању квалитетног снабдијевања електричном енергијом и да ће се тим питањем заједнички бавити у наредном периоду.

Замјеник градоначелника Брчко дистрикта БиХ Анто Домић казао је да извршна власт и јавна предузећа раде заједнички на подизању квалитета комуналних услуга за становнике дистрикта.

„С тим циљем данас смо успоставили један каталог питања која треба да, одређеном динамиком и у складу са политичким разговорима и политичком подршком, рјешавамо. Комунално је једно од најважнијих јавних предузећа у дистрикту и његов рад директно утиче на сваког човјека који живи овдје на простору дистрикта и зато је важно да заједно рјешавамо питања“, казао је Домић.

Директор ЈП „Комунлно Брчко“ Мирсад Ђапо казао је да је Комунално спремно бити партнер Влади Брчко дистрикта БиХ у свим позицијама и на свим пољима.

„Данашња посјета градоначелника и замјеника показује да оснивач, извршна и законодавна власт воде много више рачуна о статусу ЈП „Комунално Брчко“, нашим проблемима и сл. То је једини пут који ће дати резултате ка стабилизацији стања у овом предузећу и сигуран сам да ћемо наћи рјешења. Ми смо спремни да будемо партнери Влади у свим позицијама и на свим пољима, јер вјерујем да до краја године можемо обезбиједити врло стабилно пословање, стабилну финансијску ситуацију, а, наравно, од градоначелника, замјеника и скупштинске већине очекујемо да нам свестрано помогну код уговарања нове цијене електричне енергије“, казао је Ђапо.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img