Milić i Berton potpisali Memorandum o razumijevanju

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i voditelj Misije OEBS-a u BiH Brus G. Berton potpisali su Memorandum o saradnji na implementaciji inicijative o izgradnji kapaciteta građana u svrhu donošenja boljih odluka.

Memorandum će se provoditi do kraja godine, a podrazumijeva edukaciju predstavnika Vlade, škola, medija, civilnog društva, pravosuđa te mladih.

- Reklama -

„Pozdravljam ovu inicijativu koja je došla od strane OEBS-a i koja će sigurno doprinijeti donošenju kvalitetnijih odluka funkcionera i prepoznati interese građana. Sam Memorandum podrazumijeva organizovanje niza obuka o različitim temama, a to su borba protiv diskriminacije, inkluzivna škola, borba protiv korupcije i promocija transparentnosti“, istakao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Prije potpisivanja Memoranduma voditelj Misije OESS-a u BiH Brus G. Berton održao je sastanak s gradonačelnikom Sinišom Milićem i njegovim zamjenikom Antom Domićem.

„Prilikom razgovora s prvim ljudima brčanske Vlade dotakli smo se mnogih tema koje su od našeg zajedničkog interesa. Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku potpisati Memorandum o razumijevanju, čija je temeljna svrha poboljšanje učestvovanja građana u političkom i javnom životu Brčko distrikta BiH“, rekao je Brus G. Berton.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime