Milić: 2018. će biti godina konkretnih rezultata (VIDEO)

Gostujući u emisiji “Hronika posavsko-podrinjske regije” Elta televizije, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić govorio je o radu Vlade u 2017. godini, planovima za narednu, dočeku Nove godine, budžetu, proslavi 8. marta…

Rezimirajući 2017. godinu, Siniša Milić ocijenio je da je prva godina rada Vlade bila obilježena turbulencijama, ali je ipak završena sa političkom i finansijskom stabilnošću Distrikta, te da ipak možemo biti zadovoljni onim što je učinjeno u ovoj godini.

- Reklama -

“Jesu izostali vidljivi rezultati, ali 2017. je potrošena na određene pripreme i konkretne rezultate koji će biti vidljivi svima očekujemo u 2018 godini. U ovom trenutku imamo ugovorenih poslova na realizaciji kapitalnog budžeta u iznosu od preko 20 miliona KM, ne računajući obilaznicu”, rekao je Milić.

Komentarišući odluku da se izmjeni Zakon u Budžetu Brčko distrikta, tj. da se 31. mart utvrdi kao krajnji rok za donošenje Budžeta, gradonačelnik Distrikta kaže da se nada da će ova izmjena biti dovoljan podsticaj poslanicima Skupštine i članovima Vlade da rade brže na donošenju Budžeta.

“Smatram da je neprimjereno da Budžet bude donesen u junu ili julu mjesecu, kao što je to bilo 2017. godine, pa nam praktično ne ostaje dovoljno vremena da realizujemo taj Budžet i sve ono što smo planirali”, objašnjava Milić.

Komentarišući mogućnost promjene koncepta poroslave Dana Distrikta, gradonačelnik kaže da je svjestan da će biti otpora, kao i prilikom svake promjene, ali se nada da će biti sluha za želju da se barem dio manifestacija prilagodi aktuelnom trenutku i željama građana Brčkog.

 

 

 

 

 

(ELTA TV/nula49.com)

1 komentar

  1. Ma Milicu koga farbas otimate bijedi a dajete za 10 pjesama 50 000 km
    BRČKO..NASTAVLJENA NEVIDJENA FAŠISTICKA HAJKA NA KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI. MNOGI SU OVE GODINE DOBILI NEGATIVNA RJESENJA I OTELI IM MRVICU HLJEBA. OVOGODISNJA RJEŠENJA SU PREPISKA PROŠLOGODIŠNJIH TAKO DA SU PO ISTOM ZAKONU I ČLANU I STAVU ISTOG ZAKONA PROŠLOGODIŠNJA POZITIVNA A OVE GODINE SU NEGATIVNA. ČISTI KRIMOFAŠIZAM.ŠTO JE JOŠ GORE IZ KANCELARIJA U CENTRU ZA SOC. ZAŠTITU ISTJERUJU BIJEDU IZ KANCELARIJA BIJEDU I BOLESNE KOJI SU DOŠLI PO INFORMACIJE A NJIHOVE DOKUMENTACIJE NEMA NIGDJE KAO I MIŠLJENJA KOMISIJE.NEKI IZ CENTRA OBJAŠNJAVAJU DA SU SE MOZDA NEKI IZLIJEČILI.U RAZGOVORU SA NEKIM SAM SAZNAO DA SU MNOGI U LOŠIJEM ZDRAVSTVENOM STANJU ŠTO NALAZI POKAZUJU.VJEROVATNO TE NALAZE NIKO NIJE NI POGLEDAO. KADA SAM TRAZIO U SOBI BROJ 3 SOCIJALNOG GDJE RADE 2 NEPISMENE RADNICE DA MI POKAZU MOJE PAPIRE I MIŠLJENJE I NALAZ KOMISIJE KAKO PIŠE U RJEŠENJU POČELE SU SE SMIJATI KAZU TO NE DAJU NIKOME STO UPUCUJE NA KRIMINAL..ZNAČI DA TI DIKUMENTI I NE POSTOJE…OTELI SU I OSNOVNO LJUDSKO PRAVO.PRAVNICA IZ OPSTINE MI JE REKLA DA IMAM ZAKONSKO PRAVO NA PRISTUP SVOJOJ DOKUMENTACIJI I NALAZU I MIŠLJENJU KOMISIJE…..KADA SAM IM REKAO DA CE BITI GLAVNA TEMA NA INTERNETU SMIJEH JE NAGLO POSTAO KISEO. INACE KAZU DA JE POSLANA NEKA INSPEKTORICA IZ VLADE I SKINULA KOGA JE HTJELA.INFORMACIJA OD RADNIKA CENTRA.KRIMINAL.SVE TE ODBIJENICE JE POTPISAO SEF ZDRAVSTVA SABRIJA ČANDIC KOJI JE VJEROVATNO UPUCEN U SVE TO.MOŽDA CE TE PARE USMJERITI NA VIŠAK OPŠTINSKIH NE..RADNIKA KOJIH PO RIJECIMA JEDNOG INSPEKTORA IZNOSI I DO 80%. I DALJE SE HAJKA NASTAVLJA NA UGROZENE DOK ONIMA KOJI NISTA NE RADE PLATA IZNOSI I DO 4000 KM SA SVAKOJAKIM KOMISIJAMA I DODACIMA. SVE U SVEMU U BRCKOM VLADA NEOFAŠIZAM

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime