spot_img
spot_img

Milić: 2018. će biti godina konkretnih rezultata (VIDEO)

spot_img
spot_img

Gostujući u emisiji “Hronika posavsko-podrinjske regije” Elta televizije, gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić govorio je o radu Vlade u 2017. godini, planovima za narednu, dočeku Nove godine, budžetu, proslavi 8. marta…

Rezimirajući 2017. godinu, Siniša Milić ocijenio je da je prva godina rada Vlade bila obilježena turbulencijama, ali je ipak završena sa političkom i finansijskom stabilnošću Distrikta, te da ipak možemo biti zadovoljni onim što je učinjeno u ovoj godini.

“Jesu izostali vidljivi rezultati, ali 2017. je potrošena na određene pripreme i konkretne rezultate koji će biti vidljivi svima očekujemo u 2018 godini. U ovom trenutku imamo ugovorenih poslova na realizaciji kapitalnog budžeta u iznosu od preko 20 miliona KM, ne računajući obilaznicu”, rekao je Milić.

Komentarišući odluku da se izmjeni Zakon u Budžetu Brčko distrikta, tj. da se 31. mart utvrdi kao krajnji rok za donošenje Budžeta, gradonačelnik Distrikta kaže da se nada da će ova izmjena biti dovoljan podsticaj poslanicima Skupštine i članovima Vlade da rade brže na donošenju Budžeta.

“Smatram da je neprimjereno da Budžet bude donesen u junu ili julu mjesecu, kao što je to bilo 2017. godine, pa nam praktično ne ostaje dovoljno vremena da realizujemo taj Budžet i sve ono što smo planirali”, objašnjava Milić.

Komentarišući mogućnost promjene koncepta poroslave Dana Distrikta, gradonačelnik kaže da je svjestan da će biti otpora, kao i prilikom svake promjene, ali se nada da će biti sluha za želju da se barem dio manifestacija prilagodi aktuelnom trenutku i željama građana Brčkog.

 

 

 

 

 

(ELTA TV/nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img