spot_img
spot_img

Merry Little Accidents: Brčanski bend “Dušman” izbacio prvi singl!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dušman nastaje kao prirodni produkt druženja dva prijatelja, Duška Subotića i Slađana Jovanovića.

Prvobitna ideja se zasnova na folk / indie zvuku ispraćenim deskriptivnom lirikom, dvijema gitarama i usnom harmonikom. Početkom 2023. godine, počinje rad na LP-u, kao prvom izdanju.

Nedugo nakon rada na prvom singlu, spomenutom duetu pridružuju se Borko Vujnović i Denis Muharemović, gdje Dušman već postaje bend i ekspresijom odlazi do tvrđeg, alternativnog zvuka.

Za sobom već imaju nekolicinu svirki i jednu mini turneju gdje sviraše u tuzlanskom Narodnom pozorištu, zajedno sa prijateljima iz tuzlanskog benda S-alt, Doboju i Brčkom, gdje otvoriše brčanski Jazzwa ArtFestival.

Merry little accidents, kao prvi single sa LP-a nastaje pod dirigentskom palicom Mladena Ristića, sa nekolicom gostiju, regionalnih i stranih.

Amina Halićević iz spomenutog tuzlanskog benda S-alt, Lily Sturt Bolshaw iz benda Sunflower Thieves, Leeds, Léa Alarcon-Sonnerat iz benda Clel, Francuska i Maja Buha, Sarajevo. Tamara Maksimović zvuk je ispratila čarobnom animacijom koja nas oko vatre poziva ovim hladnim, prazničnim danima. Mix Mladen Ristić, master Goran Prodan.

Nakon Merry little accidents, bend nastavlja rad na LP-u i albumu, nadajući se da već ovog ljeta nešto upakuju i puste ka svijetu.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img