spot_img
spot_img

“Merhamet” Brčko podijelio 30 tona humanitarne pomoći

Published:

spot_img

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka “Merhamet” Brčko podijelilo je danas 30 tona humanitarnih roba u ukupnoj vrijednosti 30.000 KM.

“Humanitarna pomoć će biti dijeljena putem povjerenika Merhameta Brčko u 20-ak brčanskih mjesnih zajednica, a kriterijum za podjelu nije nacionalna pripadnost nego siromaštvo u kome se danas nalazi veliki broj ljudi”, rekao je za Radio Brčko Mustafa Ibrišimović, predsjednik “Merhameta” Brčko.

Pomoć se sastoji od prehrambenih proizvoda i kućnih potrepština za higijenu, a dobili su je i članovi Udruženja Roma “Romski san” Brčko.

Povjerenici “Merhameta” Mensija Mujkić (Stari Rasadnik) i Žiko Novaković (Bijeljinska Cesta) zahvalili su se na pomoći i kazali da je ona svakako dobrodošla i dragocjena za one kojima je namijenjena.

Ibrišimović je vidljivo rezigniran ponovo apelovao na nadležne da pomognu materijalni položaj “Merhameta” Brčko jer svaka naredna pošiljka donatora može zbog toga doći u pitanje.

Donator Merhameta Brčko je iz Njemačke, a pomoć će dobiti oko hiljadu naših sugrađana koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img