Meraje: Podjela božićnih pečenica socijalno ugroženim porodicama

Povodom rođenja Hristovog – Božića, sveštenstvo hrama Svete velikomučenice Nedelje u brčanskom naselju Meraje, a u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom iz Brčkog organizovalo je podjelu pečenica i higijensko-prehrambenih paketa za socijalno-ugrožene porodice iz Brčkog.

“Ovo je već postala tradicija da organizujemo podjelu pečenica za naše parohijane. Na žalost sve je više onih koji pomoć traže, tako da smo zahvaljujući dobrim i čestitim ljudima uspjeli da skupimo novac i kupimo pečenice”, rekao je prota Miodrag Tošić.

Pečenice su podjeljene za 55 porodica, od koji su većina stari i bolesni. Ukupno su podijeljene 24 pečenice, i one su raspoređene u zavisnosti od broja članova porodice.

- Reklama -

Ove godine i članovi SOZ-a su dali veliki doprinos ovoj humanitarnoj akciji. Otac Miodrag poželio je prisutnima da radost Božića i rođenje Hrista Bogomladenca ispuni njihove domove toplinom kao što je nekada ispunila i Vitlejemsku pećinu.

Raspored bogosluženja za vrijeme Božića i božićnih praznika u parohji kolobarsko-grbavičkoj pri hramu Svete velikomučenice Nedelje na Merajama


BADNJI DAN – 06. JANUAR
U 09:00 časova Sveta Liturgija
U 18:00 časova Večernja služba u nastavku osvećenje i paljenje badnjaka
U 20:00 časova Osvećenje i paljenje badnjaka u Grbavici kod hrama Sv. ap. Petra i Pavla

ROĐENJE HRISTOVO – BOŽIĆ – 07. JANUAR
U 00:00 (u ponoć) Sveta Božićna Liturgija
U 16:00 časova Večernja služba

SABOR PRESVETE BOGORODICE – 08. JANUAR
U 09:00 časova Sveta Liturgija
U 16:00 časova Večernja služba

SVETI ARH. STEFAN – 09. JANUAR
U 09:00 časova Sveta Liturgija
U 16:00 časova Večernja služba

NAPOMENA: Vjerni narod koji ima želju da se pričesti na Svetoj Božićnoj Liturgiji koja će se služiti u ponoć, dužni su da na Badnji dan (06. januara) od 18:00 časova prestanu sa konzumiranjem hrane i pića i kao takvi uz obavljenu Svetu tajnu ispovjesti pristupe Svetoj Čaši.

MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime