Menuti pozvao građane Brčkog da glasaju

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Džonatan Menuti danas je pozvao sve glasače u Distriktu da iskoriste svoje demokratsko pravo i glasaju na opštim izborima u nedjelju te tako aktivno učestvuju u odlučivanju ko će voditi ovu zemlju naredne četiri godine.

U proteklih nekoliko godina, građani i građanke Brčkog su imali priliku da se uvjere kako se stagnacija može preokrenuti kada postoji politička odgovornost i aktivno učešće, kako vladajuće većine tako i opozicije te svijest o zajedničkom cilju, a to je prosperitet za cijelu zajednicu.

- Reklama -

Predstoji još mnogo posla da se uradi, ali je Brčko pokazalo pravi pravac za izlazak iz blokade. Sada je trenutak da se ista promjena kursa zahtijeva i na drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini. A to počinje izborima u nedjelju.

Prvi zamjenik visokog predstavnika/supervizor Menuti je izrazio punu podršku nadležnim tijelima koja rade na tome da osiguraju integritet i neometano provođenje izbornog procesa.

Međunarodna zajednica je tu kao pouzdan partner da pomogne građanima i institucijama ove zemlje, kako bi se Bosna i Hercegovina vratila na put prosperiteta koji građani i građanke ove zemlje zaslužuju, zaključio je Menuti.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime