spot_img
spot_img

Менути: Поштовање рокова значи осигурање трајних позитивних ефеката кључних развојних пројеката за Брчко

spot_img
spot_img

Брчко је на добром путу, а власти морају да остану фокусиране да припреме буду завршене на вријеме како би грађани сљедећег љета почели да увиђају трајне позитивне ефекте развојних пројеката у оквиру Програма интегрисаног развоја коридора ријеке Саве и Дрине који води Свјетска банка, изјавио је данас први замјеник високог представника и супервизор за Брчко Дистрикт Џонатан Менути.

Припреме за пет номинованих пројеката – регулација корита Брке и Близне, еколошки прихватљиво затварање градске депоније и њена замјена новим постројењем за управљање отпадом те изградња шеталишта уз ријеку Саву – одвијају се по плану. Ову динамику је потребно задржати како би цјелокупна пројектна документација била припремљена и како би практична имплементација пројеката могла да крене одмах након што Свјетска банка одобри финансијска средства.

Ови и други развојни пројекти су били тема састанака супервизора са челницима Владе и Скупштине Дистрикта, као и састанка са главним координатором Владе Дистрикта Жељком Антићем.

Током састанка са представницима јавног комуналног предузећа „Комунално Брчко“ супервизор је информисан о разговорима који се тренутно воде у вези са снабдијевањем Дистрикта електричном енергијом за 2023. годину. Супервизор је похвалио напоре који се предузимају како би уговор био закључен на вријеме и додао да је осигурање неометаног снабдијевања електричном енергијом за сва домаћинства у Дистрикту главни приоритет.

Први замјеник високог представника/супервизор Менути се такође састао са представницима невладиних организација “Вермонт” и “ДЕМОС” који су га информисали о њиховим активностима, укључујући и најновију иницијативу “ДЕМОС”-а за рјешавање питања неједнакости радника и мањка транспарентности у вези са закључивањем уговора о повременим и привременим пословима у образовном сектору Дистрикта.

Супервизор је нагласио да је Дистрикту потребан транспарентан, ефикасан и одржив процес запошљавања у јавном сектору који ће да елиминише корупцију и ограничи склапање уговора о привременим и повременим пословима само на оне случајеве гдје већ запослени службеници не могу да пруже потребну експертизу. Канцеларија високог представника ће да настави пружати подршку свим актерима у Брчком како би се остварио овај циљ.

Први замјеник високог представника/супервизор за Брчко Менути ће у понедјељак навечер заједно са резидентном координаторицом УН-а у БиХ, Ингрид Мекдоналд, бити домаћин на свечаности организованој поводом Дана Уједињених нација, који се ове године обиљежава 77. пут, и поводом обиљежавања 30 година од пријема Босне и Херцеговине у чланство Уједињених нација.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img