Mensur Peljto novoimenovani povjerenik Demokratske fronte u Brčko distriktu

Odlukom Predsjedništva stranke, od juče je u Odboru Demokratske fronte u Brčko distriktu izabrano novo povjerenstvo a za povjerenika odbora imenovan Mensur Peljto.

On je najavio da će DF u narednom periodu biti fokusiran na otvaranju vrata novim članovima i davanju prilike mladima kako bi ova stranka ponovo bila na mjestu koje joj pripada.

Mensur Peljto, novoimenovani povjerenik Demokratske Fronte u Brčko distriktu, je zahvalio najvišem rukovodstvu i predsjedniku stranke Željku Komšiću što su mu pružili priliku da konsoliduje redove DF-a u Distriktu, kako bi ponovo bili relevantan politički subjekt koji će raditi u interesu građana ove lokalne zajednice.

On je posebno istakao trend masovnog odlaska mladih iz Brčko distrikta, te neracionalnog trošenja ogromnog budžeta, što se odmah mora zaustaviti.

“Demokratska fronta kreće u temeljitu rekonstrukciju stranke i simbolično taj početak promjena počinje iz Brčko distrikta kao tačke koja treba da spaja građane, entitete i narode,” naglasio je prof. Zlatan Begić, zastupnik u Predstavničkom domu BiH ispred ove stranke

Demokratska fronta BiH će nakon održanog kongresa stranke potvrditi izbor novog rukovodstva odbora u Distriktu i imenovanje Peljte za predsjednika DF-a u Brčkom.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime