spot_img
spot_img

Mejra Šečić dala podršku Abdulahu Iljazoviću

spot_img
spot_img

Povodom aktuelnih dešavanja na političkoj secni u Brčko distiriktu Bosne i Hercegovine, saopćavam javnosti da kao zastupnica i predstavnica romske zajednice u Skupštini Brčko distrikta Bosne i Hercegovine dajem apsolutnu podršku Abdulahu Iljazoviću da postane novi Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

U njemu prepoznajem političku snagu, energiju i namjeru koja može pomoći prosperitetu Brčkog i romske zajednice u njemu. To je svojim dosadašnjim radom Iljazović dokazao mnogo puta, pomažući mi u rješavanju problema za koje drugi nisu bili zainteresirani.

Kod aktuelnog gradonačelinika prim. Dr. Nišića nismo prepoznali tu energiju i želju da tekuće i novonastale probleme rješava onim tempom koji bio odgovarao potrebama naše zajednice i romskog naroda.

Mnogi pripadnici romske nacionalne manjine nalaze se u teškoj egzistencijalnoj situaciji bezelementrnih uslova za dostojanstven život, te je brzina rješavanja svakodnevnih poteškoća od suštinskog značaja.

Upravo teški uslovi života mog naroda najveći su razlog zašto podržavam ovu promjenu za koju sam sigurna da će omogućiti emancipaciju romske zajednice u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Ovim oputem pridružujem svoj potpis inicijativi za smjenu Gradonačelnika koju su do sada potpisali zastupnici iz reda SDA, uz potpise zastupnika Iljazovića i Ribića.

 

(otisak.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img