Međunarodni atletski savez: Vidovdanska trka jedna od najvažnijih manifestacija u svijetu krajem juna

Na sajtu Međunarodne atletske federacije (IAAF) sinoć je objavljena vijest o Vidovdanskoj trci u kome se navodi kako će neka od najvećih svjetskih imena atletike učestvovati u trci koja sa ponosom nosi bronzani znak kvaliteta.

Piter Langat iz Kenije i Belajneš Cegaje iz Etiopije favoriti su u svojim kategorijama na sutrašnjoj Vidovdanskoj trci u Brčkom, ocjenjuje IAAF.

- Reklama -

Langat, koji ima samo 18 godina, nosiće sutra najbolji rezultat. On je u maju ove godine, u Kazablanci, deset kilometara istrčao za svega 27:57.

U ženskoj konkurenciji, Belajneš Cegaje biće teško pobjediti. Lični rekord ove dvadesetogodišnjakinje je 32:09, a u ovoj godini već ima osvojena dva prva i jedno drugo mjesto.

Ipak, većina gledalaca će bodriti srpsku atletičarku Oliveru Jevtić, bivšu evropsku vice-šampionku u maratonu. Ovo je njena prva ovogodišnja trka na 10 km. Olivera je postavila i rekord Vidovdanske trke 2008. godine – 32:04.

Nema sumnje da će i ovogodišnja Vidovdanska trka opravdati očekivanja gledalaca i učesnika, te postaviti nove standarde za slične događaje na Balkanu.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime