Među uhapšenim za krijumčarenje migranata i sin poslanika u Skupštini Brčkog?

Policijski službenici Granične policije BiH juče su po naredbi Suda i Tužilaštva BiH uhapsili devet osoba na deset lokacija zbog sumnje da su učestvovale u krijumčarenju migranata.

Riječ je o policijskoj akciji kodnog naziva “Marakan”, koja je provedena na području Bijeljine, Brčkog i Donjih Žabara. Identifikovano je 11 državljana BiH koji su prokrijumčarili više od 140 migranata, čime su stekli znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH saznaje se da je jedan od uhapšenih i N. K. (20). Nezvanično, riječ je o sinu poslanika u Skupštini Distrikta Brčko.

– Aktivnosti policijskih službenika usmjerene su protiv organizovane kriminalne grupe koja je od januara do aprila 2019. godine na području Bijeljine, Brčkog, Bihaća Gradiške krijumčarila migrante iz zemalja visokog migracijskog rizika, a najčešće Pakistana, Irana, Iraka i Sirije – kažu iz Granične policije.
Istaknuto je da će uhapšene osobe nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate Tužilaštvu BiH. Oduzeti su četiri putnička vozila, određena količina opojne droge i municije.

Pripadnici GPBiH tokom provođenja akcije dokumentovali su više slučajeva krijumčarenja osoba s područja Srbije u BiH te njihovog daljnjeg prebacivanja u zemlje Evropske unije.

(avaz.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime