spot_img
spot_img

Матуранти Гимназије се обратили јавности: Апсурдно је забранити дефиле кроз град

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Нашој редакцији данас су се отвореним писмом обратили матуранти брчанске Гимназије “Васо Пелагић”.

Њихово обраћање преносимо у цјелости, без измјена:

Ми немамо други начин да се изборимо за себе него да се грађанима обратимо у овој форми, јавно.

Матуранти ЈУ Гимназије “Васо Пелагић” имају јединствен став, да је апсурдно забранити дефиле матурана кроз град дана 5.6.2021. године. За све матуранте је ово врло сензибилна тема, за нас то представља крај једног животног поглавља и опроштај од школске клупе и безбрижног зивота. Свих ових година матура је била одржана на исти начин, а за тај начин се и ми боримо ове године.

Ми, ученици ЈУ Гимназије “Васо Пелагић”, желимо да уз поштовање епидемиолошких мјера прославимо наше матурско вече и прошетамо кроз град по посљедњи пут као ученици наше школе, уз максималан труд да не угрозимо ни наше животе, а ни животе других људи.

Уз обострану сарадњу, сматрамо да је могуће одржати матуру на сигуран начин, уз поштовање епидемиолошких мјера, што би се огледало у одржавању размака током дефилеа, а апелујемо на грађане који би нас својим присуством подржали и на тај начин испратили, да због свог здравља користе заштитне маске. Вољели бисмо да се наше жеље уваже и да покушате и Ви нас да разумијете, то је једно вече које се памти цијелог живота, а ако се довољно потрудимо неће се знатно разликовати од једног школског дана или обичне поподневне шетње грађана кроз град.

Не тражимо много, тражимо да нам се пружи прилика да школске клупе напустимо на традиционалан начин, а спремни смо да покажемо своју одговорност и да приликом дефилеа поштујемо све мјере које су на снази.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img