Matija Rafaj je pobjednik Prvog plivačkog maratona u Brčkom

Plivač Matija Luka Rafaj iz Hrvatske pobjednik je prvog brčanskog plivačkog maratona „Sava 2017“ održanog na stazi dugoj devet kilometara koju je ovaj mladi plivač isplivao u vremenu 1 sat 35 minuta i 35 sekundi.

Drugo mjesto pripalo je Borislavu Fermanoviću iz Subotice koji je maraton od Vučilovca do brčanskog izletišta Ficibajer po prijatnom vremenu i relativno mirnoj rijeci Savi isplivao za 1 sat 39 minuta i 15 sekundi. Treće i četvrto mjesto pripalo je dvjema Srpkinjama, Mini Mastilović koja je isplivala maraton za 1 sat 40 minuta i 27 sekundi i četrnaestogodišnjoj Jovani Jančevski koja je ostvarila vrijeme od 1 sat 41 minut i 36 sekundi.

- Reklama -

Pobjednik Matija Luka,potiče iz poznate plivačke porodice Rafaj (otac Marko hrvatski rekorder i učesnik današnjeg maratona). Nije krio zadovoljstvo današnjom pobjedom.

„Zadovoljan sam postignutim vremenom.Nije bilo teško, izuzev na početku trke pošto se nismo dovoljno zagrijali. Kasnije je bilo sve u redu.Povukao sam na startu jako, stekao prednost tako da sam bez velikih problema pobijedio. Inače maraton je bio odlično organizovan, dolazim i dogodine“ rekao je Matija Luka Rafaj neposredno nakon maratona.

Najbrža među damama bila je Mina Mastilović iz Subotice. Ona i mlada Jovana plivale su skoro u zaveslaj sa dvojicom prvoplasiranih plivača. Zadovoljna je rezultatom.

„Maraton je odlično organizovan, nemam nikakvih zamjerki. Zadovoljna sam i rezultatom, Sava je dosta brza pa je i vrijeme dobro. Najteže je bilo negdje na sredini trke. Matija je od starta povukao pa smo svi ostvarili dobra vremena. Dolazim i dogodine“ rekla je Mina.

Draško Đurić, direktor maratona i predsjednik kluba ekstremnih sportova „Atos“ iz Brčkog koji je veoma uspješno organizovao ovu plivački svetkovinu na Savi, bio je jako zadovoljan nakon trke.

„Najvažnije je da je sve proteklo u najboljem redu. Mi smo za samo mjesec i po uspjeli da organizujemo ovu trku koja je po riječima plivača i gostiju odlično organizovana. Doprinos današnjem sportskom ugođaju na Savi i na izletištu Ficibajer dale su brojne institucije i organizacije uz ogromnu podršku gradonačelnika Milića. Svima veliko hvala. I vidimo se i dogodine na drugom plivačkom maratonu“, rekao je Đurić uz čestitke svim učesnicima maratona, posebno pobjednicima.

Predajući nagrade prvoj četvorci od 600, 400, 200 i 100 evra i plakete, gradonačelnik Siniša Milić, koji je bio i pokrovitelj maratona bio je zadovoljan činjenicom da je ovom sportskom svetkovinom, izletište Ficibajer oživilo.

„Ovaj prvi maraton pokazao je da možemo da organizujemo i ovakve manifestacije. Najvažnije je da je sve proteklo sve u najboljem redu. Ovoliki broj naših sugrađana koji su došli da isprate maraton pokazuje da smo Ficibajeru vratili ono mjesto koje mu i pripada u organizaciji raznih sportskih i turističkih sadržaja“ rekao je gradonačelnik Milić.

Promoter brčanskog maratona bio je najpoznatiji srpski plivački maratonac Vojislav Mijić koji je pružio nesebičnu

pomoć organizatorima ove manifestacije. Osim maratonske trke, na Ficibajeru se igrao bič volej,održavala su se atletska takmičenja, pripremao riblji paprikaš, a Savom su veslali kajakaši i kanuisti.

Na današnjem maratonu učestvovalo je 15 plivača iz Hrvatske Srbije, Makedonije, Mađarske, SAD-a i BiH. Najstariji je bio osamdestogodišnji Malkuhn Deže iz Mađarske.

 

 

 

 

(M.Draganić/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime