spot_img
spot_img

Машић о Регулационом плану „Центар И“: Нови замах у развоју Брчко дистрикта

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Након што је Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила приједлог Регулационог плана „Центар I“ у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине, шеф Одјељења за просторно планирање и имовинскоправне послове Сувад Машић одржао је прес конференцију истакавши да је Влада Брчко дистрикта БиХ опредијељена да поправи стање у центру града како би добили савременији и урбанији центар.

„Влада Брчко дистрикта БиХ је опредијељена да да један нови замах у развоју Брчко дистрикта БиХ у урбаном, привредном и предузетничком смислу“, истакао је Машић.

Говорећи о обухвату регулационог плана, стручни савјетник за просторно планирање Ивана Благојевић казала је да се ради о површини од 0,9 хектара те да је оивичен са четири улице: улица Босне Сребрене, улица Иве Андрића, Булевар мира и улица Лазе Костића.

Шеф Одјељења за просторно планирање и имовинскоправне послове Сувад Машић навео је да је регулационим планом предвиђен и мали парк, што ће допринијети љепшем амбијенту.

Машић је додао и да су завршена три регулациона плана која ће ускоро бити достављена, и то: Регулациони план дијела стамбеног насеља „Ш“, Регулациони план дијела стамбеног насеља „Кланац“ те Регулациони план дијела стамбеног насеља „Колобара II“.

„Ускоро би требао бити завршен и Регулациони план стамбеног насеља ‘Српска Варош’ те урбанистички пројекат амбијентална цјелина ‘Српска Варош'“, истакао је Машић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img