spot_img
spot_img

Манастир у Поповом Пољу прославио крсну славу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Манастир Светог архангела Гаврила у Поповом Пољу обиљежио је крсну славу Сабор светог архангела Гаврила.

Дана 26. јула 2021. године, на празник Св. Архангела Гаврила, манастир у изградњи у Поповом пољу код Брчког, прославио је своју крсну славу.

Након трократног опхода око храма, освећење и ломљење славског колача обавио је Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Г. Фотије, уз саслужење свештенства архијерејског намјесништва брчанског.

Обраћајући се многобројном окупљеном вјерном народу Епископ Фотије је изразио радост што се гради први православни манастир на подручју Брчко Дистрикта.

”Радујем се што сам данас у нашем новом манастиру – Светог архангела Гаврила овде у Поповом Пољу – који се гради и изграђује. Ово је први манастир у Брчко Дистрикту. И заиста сматрам битним да свако намесништво у нашој Епархији има бар по неколико манастира. Манастири су кроз историју увек окупљали српски народ. Зато је и ова светиња велика и хвала свима који помажу њену изградњу.”

Кум славе ове године је Томислав Сомбић из Крбета, који је са Преосвећеним Владиком преломио славски колач.

Благодарност изражавамо свом вјерном народу, који је молитвено присуствовао нашој слави, а велику захвалност изражавамо свима који су дали своје прилоге нашем манастиру, кроз добровољни прилог, носећи Часни Крст, Часне барјаке и свете иконе.

Свој новчани прилог и допринос у изградњи храма, у име града Бијељине, подарио је и градоначелник Љубиша Петровић.

Након молитвеног дијела услиједио је културно-умјетнички програм, у коме су учествовали драмски умјетник Биљана Ђуровић, етно пјевач Катарина Гојковић, етно група ”Траг” из Бања Луке, етно група ”Босиљак” из Брчког и црквени дјечији хор ”Дјеца неба” Зворничко-тузланске парохије.

У наставку услиједило је послужење за око 600 људи, присутних на трпези љубави заједно са Преосвећеним Владиком Фотијем.

 

 

(Јереј Кристијан Ђокић/nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img