“Mambo” Brčko: Dva zlata na dva kontinenta

Članovi plesnog kluba “Mambo” Brčko bili su jako aktivni tokom vikenda i svoj klub, grad i državu predstavljali su na dva kontinenta. Sa oba takmičenja stigle su zlatne medalje.

U subotu, 5. maja, u Zeničkoj Areni održano je takmičenje školske plesne lige BiH gdje je plesni duo “Mamba”, Šemsa Palamarević i Emina Palamarević osvojio prvo mjesto u svojoj kategoriji.

- Reklama -

Već u nedjelju, 6. maja, na drugom kontinentu, u Šangaju u Kini, održan je pozivni turnir Jinkun Cup gdje je sportsko plesni par plesnog kluba “Mambo” Brčko, Đakomo Lazarini (Giacomo Lazzarini) i Roberta Benedeti (Roberta Benedetti) osvojio prvo mjesto u veoma jakoj konkureciji, i time nastavio dominaciju na svim turnirima širom svijeta.

Sljedeće takmičenje gdje će nastupiti članovi škole plesa Mambo Brčko je WDSF WORLD OPEN BRČKO CHAMPIONSHIP INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL koji će se održati 9. i 19. juna 2018. godine i našem gradu, što će biti najveći spotski događaj ikada održan u Brčkom. Očekuje se dolazak oko 2.000 sportista iz više od 25 država svijeta!

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime