spot_img
spot_img

Малишани замијенили улоге с представницима извршне власти

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дуња Семизовић, Ламија Равкић и Лорена Павић, малишани из брчанских основних школа и обданишта, данас су поводом Међународне недјеље дјетета у Градској вијећници замијенили улоге с представницима извршне власти.

Малишани су искористили прилику и поставили неколико питања градоначелнику Брчко дистрикта БиХ Синиши Милићу, замјенику градоначелника Анти Домићу и шефу Одјељења за образовање Сенаду Османовићу везано за изградњу нових обданишта, школских сала као и питања везана за епидемиолошку ситуацију и мјере које се односе на школе.

Градоначелник је честитао свим малишанима Међународну недјељу дјетета и казао да је важно стварање услова за нормално одрастање дјеце и за нормалан живот на простору Брчко дистрикта БиХ.

„Драго ми је да смо се и кроз ову активност придружили свима који обиљежавају Међународну недјељу дјетета. Ми смо у замијењеним улогама нашим малишанима понудили одговоре на постављена питања. Питање простора за обданишта је акутни проблем на простору Брчког и то ћемо ублажити када с радом почне ново обданиште на Илићки. Очекујемо да за мјесец дана сви грађевински радови и опремање тог обданишта буду завршени и остаје само питање попуњавања наставним кадром, односно васпитачима. Иста је ситуација и са школским салама које се граде. Такође, било је питање и везано за епидемиолошку ситуацију и мјере које се спроводе у основним и средњим школама и обдаништима. Нажалост, ситуација је таква да смо били принуђени да протокол о одвијању наставе продужимо још за 15 дана и то подразумијева све оне мјере које су већ раније биле на снази“, казао је Милић.

Након разговора малишани су показали велико задовољство што су имали прилику да разговарају са представницима извршне власти и чути неке одговоре на постављена питања. Показали су и жељу да једнога дана постану градоначелници Брчког.

Пријему за малишане присуствовала је и Мара Маткић, шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање Владе Брчко дистрикта БиХ, која је истакла значај обиљежавања Међународне недјеље дјетета и важност изградње квалитетних услова за одрастање дјеце.

Најбољи интерес дјетета, прокламован Конвенцијом о правима дјетета Уједињених нација, основни је принцип којим се свака јавна власт мора руководити у свим акцијама које се тичу дјетета. Влада Брчко дистрикта континуирано спроводи све потребне активности које имају за циљ да обезбиједе остварење права сваког дјетета на образовање, њихово учешће у културним и рекреативним активностима, друштвену бригу за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img