Mališani u posjeti kod gradonačelnika

Povodom “Dječje nedelje” gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić danas se u Gradskoj vijećnici družio sa mališanima iz 15 brčanskih osnovnih škola i obdaništa “Naša djeca”.

Gradonačelnik Milić istakao je da je posebno zadovoljstvo bilo družiti se sa najmlađima te da su ovakvi susreti uvijek prijatni i inspirativni.

- Reklama -

“Danas sam čuo mnogo pitanja i dobrih prijedloga i svaki čovjek je družeći se sa djecom posebno ispunjen. Naša lokalna zajednica radi na unapređenju dječjih prava. Iz lokalnog budžeta izdvajamo 14 miliona konvertibilnih maraka za ove namjene po raznim osnovima poput dječjeg dodatka, materinskog dodatka i pomoći porodiljama. Planirana su i značajna sredstva za izgradnju i rekonstrukciju škola kao i izradu prostorno-planske dokumentacije za izgradnju dva vrtića na području Srpske varoši i Klanca, a dobili smo donaciju i od Republike Srbije za izgradnju vrtića”, naglasio je gradonačelnik Milić.

Učenica trećeg razreda Sedme osnovne škole iz Gornjeg Rahića Lejla Kuč i učenik drugog razreda 13. osnovne škole iz Bukvika Nemanja Jovičić u izjavi za medije istakli su da im je drago što su imali priliku da se upoznaju sa gradonačelnikom i vide gdje radi.

Za današnji prijem djeca su pripremila različite sadržaje, pitanja i recitacije, a sa gradonačelnikom su razmijenili poklone. Mališane je interesovalo kako se postaje gradonačelnik, koji je njegov hobi, kakva je saradnja sa novinarima, da li će se graditi još škola i obdaništa u Brčkom i mnoštvo drugih tema.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime